CÍMLAP              RENDEZVÉNYEK              KÉPGALÉRIÁK              DIVATSZAKMA              DIVATTÉRKÉP              RÓLUNK              BB BLOG              BFN

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion Night

Daalarna

2015

2015. március  6. - Millenaris „ D" épület

Daalarna nagybemutató 2015

– Az elmaradt varázslat...

2015. március 6-án a Daalarna bemutatójával kezdetét vette a hazai divatélet tavaszi szezonja. A Millenáris D épületében megrendezett esemény azonban most egy kis csalódást okozott nekünk, mert valahogy nem éreztük azt a varázslatot, amelyet egyébként Benes Anita tervezői márkájával kapcsolatban már megszokhattunk.

A rendezvényről készült teljes képes beszámoló megtekintéséhez kattintson a képre!

 

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion Night

Nagy várakozással tekintettünk a Daalarna tavaszi nagybemutatója elé, mivel tapasztalatunk szerint Benes Anita ruháinak debütálása mindig igényesen megrendezett, stílusos és kreatív esemény. A szépen megszerkesztett meghívó is ezzel kecsegtetett, amely március 6-ra a Millenárisra invitált bennünket. Örültünk a helyszínválasztásnak, hiszen Budapesten azon kevés helyszínek egyike, amely valóban alkalmas egy nagybemutató számára.

A nyolc órára meghirdetett bemutatóra már héttől folyamatosan érkeztek a vendégek, akik minden nehézség nélkül jutottak be a csarnokba. Míg a vendégek körében nem történt fennakadás a bejutás kapcsán, a sajtó munkatársai sajnos már nem mondhatták el ugyanezt magukról, ami igazán sajnálatos, hiszen a munkájukat végző szakemberek megfelelő kezelése elengedhetetlen egy nívós divatrendezvény kapcsán. A terembe lépve halk zene, félhomály és kissé bizonytalan hangulat fogadott bennünket. A vendégek többsége hamar igyekezett helyet foglalni magának és azt nem is nagyon hagyták már el. Az így csak csekély számú lézengő ember és ingerszegény környezet valahogy nem töltött el minket elragadtatással, inkább azon gondolkodtunk, mit csináljunk, mit kezdjünk magunkkal a kezdésig. Talán egy vetítés, egy kissé hangosabb zene, hangulatosabb világítás, javított volna az összképen, így azonban azt éreztük, hogy hiányzik valami, valami ami pedig kellene, egy ilyen bemutató előtt. Jobb híján nézelődtünk, megállapítottuk, hogy a hófehér kifutó látványosan hosszú és széles, azonban ezúttal semmi extra díszítést nem kapott.

BEMUTATÓ

Nem sokkal nyolc után kezdetét vette a show, a lányok elindultak, ám sajnos a korábbiakkal ellentétben idén bizony csalódnunk kellett a látványban. Nem, szó sincs róla, hogy a kollekcióval kapcsolatban lettek volna ellenvetéseink, sőt… a kifutóra lépő lányok azonban egyáltalán nem nyerték el a tetszésünket. Egyszerűen nem értettük, mi történt, mit keresnek ezek a modellek a kifutón. Egy-két lányt leszámítva sajnos azt kell mondanunk, hogy teljes melléfogás volt a csapat. Benes Anita ruhái álomszerűek, ám ezeket az álmokat sajnos egyszerű valósággá változtatták azok a lányok, akik csak hordták és nem viselték őket. Se kisugárzásban, sem pedig mozgás tekintetében nem illeszkedtek a csodás kollekcióhoz, megfosztva a bemutatót és annak közönségét attól a varázstól, stílusosságtól és eleganciától, ami egyébként jellemezni szokta a Daalarna rendezvényeit. Nem hittük el, hogy menyasszonyok, nem hittük el hogy csodás, fiatal nők, csak azt láttuk, hogy néha hanyag tartással sétáló fruskák, akik belebújtak az anyukájuk estélyi ruhájába. Mindezt a csalódást a nem megfelelő technika is tetézte: a koncepció nélküli, a tourokat nem követő, egymást rövid szünetekkel váltó , ráadásul nem is  túl szépen szóló zeneszámok és az időnként „elcsúszó” vonulások széttördelték a bemutató tempóját. A foltos, nem szakszerű világítás még tovább rontott az összképen, amin ezúttal a nem túl szerencsésen választott sminkek és frizurák sem tudtak segíteni. A varázslat elmaradt... és ezen a finálé látványos, ezüst konfettiesője sem tudott változtatni, amely – lévén a bemutatónak nem volt sem szerkezete, sem üteme – dramaturgiailag nem a megfelelő pillanatban, későn indult el.

ÖSSZEGZÉS

A hiányérzetünk ellenére is örülünk, hogy a Daalarna idén is megtartotta szokásos, éves bemutatóját, hiszen a hazai tervezők közül jelenleg Benes Anita egyedüliként vág bele évről évre saját nagybemutatóba, ami hatalmas vállalkozás és tiszteletet érdemel. Az pedig, hogy a jegyvásárlás bármely, divat iránt érdeklődő számára elérhetővé teszi a rendezvényt, kifejezetten pozitív a hazai divatkultúra és a közízlés fejlődése szempontjából. Reméljük, hogy a tendencia továbbra is folytatódik, Benes Anita újra és újra megrendezi majd nagyszabású bemutatóit.

 

DRER pontérték:  75

A Budapest Backstage beszámolói a divatrendezvények szakmai kritikái, melyek a kollekciók értékelésére nem térnek ki (erre vannak más, kifejezetten azzal foglalkozó médiumok).  Célunk bemutatni a legfontosabb hazai divateseményeket, valamint rámutatni ezeknek a rendezvényeknek az erősségeire és a felmerülő hibáira egyaránt. Az észrevételeink nem öncélúak. A szakmai jellegű visszajelzések, segítséget nyújtanak a szervezőknek – többek közt a hibák kiküszöbölésére – és segítik a fejlődést. Ezen felül a nagyközönség számára is támogatást nyújtanak  a divatrendezvények pontosabb megértéséhez, megítéléséhez.

További hasonló tartalmak:

Daalarna ’14Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány     Budapest Backstagebeszámoló és kiadványDaalarna ’13     Daalarna ’10Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány

© 2015 Budapest Backstage.
All right reserved. Design by BLOOM