CÍMLAP             RENDEZVÉNYEK             KÉPGALÉRIÁK             DIVATSZAKMA             PROJEKTEK             DIVATTÉRKÉP             RÓLUNK             BB BLOG

Daalarna nagybemutató

– „Ahol az álmok valóra válnak"

 

Az idei tavasz is elhozta a Daalarna friss kollekcióját és persze egy remek bemutatót, amelyen megcsodálhattuk Benes Anita legújabb ruhakölteményeit, amelyek csodásan légies pasztellekben, a fehér különböző árnyalataiban vagy épp erőteljes pinkekben pompáztak. Akadtak köztük hosszú fazonok, rafináltan hasítottak, képzeletébresztően libbenősek, klasszikusan tüllösek és a tervezőnőtől szokatlan, az ’50-es éveket idéző forrónadrágos összeállítások is.

Képes beszámolónk és írásunk a Daalarna bemutatójáról.

 A tavasz a megújulás időszaka, s ez nincs másképpen a divatéletben sem. Ilyenkor a tervezők megmutatják, mit álmodtak a hideg, téli estéken a tavaszra várva. A nehéz textileket felcserélik a könnyed anyagok, a komor árnyalatokat az üde, friss színek. Nem volt ez másképp a Daalarna március 7-i bemutatóján sem, amelynek most is a VAM Design Center adott otthont. A meghívónkat időben megkaptuk, a bejutással kapcsolatban azonban akadt némi kellemetlenség. A vendégeket ugyanis nagyjából tízes csoportokban engedték be, s habár ez az intézkedés a regisztráció és ruhatár körüli tömeg kialakulását hivatott mérsékelni, nem hatott túl kedvezően a - kint kígyózó sorokban a bejutásra várakozó - látogatók körében, akik semmilyen információt nem kaptak arról, hogy miért is jutnak be ilyen lassan, vagy hogy a regisztráltaknak és a sajtó képviselőinek is (ebbe a) sorba kell-e várakozniuk.

BEMUTATÓ

A rendezvény most is teltházasnak bizonyult. A kifutó melletti széksorok már a bemutató előtti háromnegyed órában teljesen megteltek, így a rendezők a karzatra is felengedték a divat lelkes rajongóit. Mielőtt a lányok a kifutóra léptek, néhány hangulatkeltő mondattal felkonferálták a legújabb kollekciót, s elmondták a legfontosabb jellemzőit.

A szervezők ismét jól válogatták össze a modelleket, akiknek kissé megborzolt kontyokat, erős tusvonalú szemeket és narancsos ajkakat álmodtak. A zene különösebben nem ragadta meg a képzeletünket, de bántónak sem éreztük, egyszerűen csak hiányoltuk a katarzist. Kifejezetten tetszett viszont a kifutó hátterében fellógatott fehér zsinórfüggöny, amely mögött a lányok alakja sejtelmesen körvonalazódott, míg a kifutó széléről a közepére lépdeltek. A fényeken kicsit alakítottunk volna, mert bár egyáltalán nem tette foltossá a színpadot, a modelleket, s így a fotósok által készített képeket sem, a lányok nem mindegyikénél tűnt előnyösnek ez a megvilágítás.

A ruhákról most sem szeretnénk részletesen beszámolni és véleményezni őket a téma szubjektivitása miatt, de azt elárulhatjuk, hogy Benes Anita ruhái nálunk szinte kivétel nélkül nagy sikert aratnak. A mostani bemutató abban mindenképpen különbözött az előzőektől, hogy az ’50-es éveket idéző forrónadrágok is helyet kaptak a kollekcióban, amelyek a csodás fűzőkkel kombinálva igazán nem mindennapi látványt nyújtottak.

ÖSSZEGZÉS

Mindent egybevetve egy-egy apró dolgot leszámítva most sem találtunk nagy hibát a Daalarna 2013. tavasz/nyár bemutatójában. Összességében jól éreztük magunkat, s mint mindig most is örülünk neki, hogy ilyen színvonalas és szép bemutatókat tud a szakma rendezni a magyar divatvilág és a laikus látogatok nagy örömére.

 

daalarna

2013

2013. március 7. - VAM Design

AZ ESEMÉNYHEZ KAPCSOLÓDÓ TOVÁBBI TARTALMAK – A BUDAPEST BACKSTAGE AJÁNLÁSÁVAL