CÍMLAP              RENDEZVÉNYEK              KÉPGALÉRIÁK              DIVATSZAKMA              DIVATTÉRKÉP              RÓLUNK              BB BLOG              BFN

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Daalarna

daalarna

2014

2014. március  7. - Millenaris „ B" épület

Daalarna nagybemutató 2014

– Menyasszonyi álmok sok csipkével

Megszokottnak tekinthető Benes Anita kora tavaszi nagybemutatója, ahol a tervezőnő közvetlenül az esküvői szezon kezdete előtt mutatja be a nagyközönség számára aktuális esküvői- és alkalmi ruhakollekcióját. Ez alkalommal – a hazai divattervezők  esetében szokatlan módon – valóban „nagy közönségről” beszélhetünk, hiszen a körülbelül ezer fős vendégsereg egy része vásárolt jeggyel juthatott be a látványos divateseményre.

A rendezvényről készült képes beszámoló megtekintéséhez kattintson a képre!

 

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion Night

Március 7-én ezúttal a Millenáris D csarnokában rendezték meg a 2014. évi tavaszi Daalarna bemutatót. A nyolc órára meghirdetett eseményre már hét órától elkezdtek szállingózni a vendégek – a minél jobb hely reményében –, így a regisztráció zökkenőmentesen zajlott, hiszen nem egyszerre zúdult mindenki a helyszínre, hanem szépen, fokozatosan érkeztek a látogatók . Nyolc órára meg is teltek az ülőhelyek, azonban a kezdésre – a divatbemutatóknál megszokott módon - sajnos további bő fél órát kellett várni.

BEMUTATÓ

A bemutató egy kissé vontatottan kezdődött. A felkonferálás és az imázs film is a kelleténél kicsit hosszabbra sikerült, de amikor felgyulladtak a fények és a kifutóra léptek az első modellek, végre elénk tárult a látványos – több mint harminc méter hosszú és négy méter széles – hófehér kifutó, amelyet hosszában egy szintén hófehér zsinórfüggöny szelt ketté. A megfelezett kifutó oldalain, párhuzamosan vonult egy-egy modell. A fotósok előtt, a kifutó végén megálltak, majd helyet cserélve mentek vissza, így a mind a két oldalon ülő közönség láthatta az összes modellt.

A magas zsinórfüggönnyel kettéválasztott kifutó kétség kívül érdekes megoldásként szolgált a tágas, azonban meglehetősen ipari jellegű csarnok barátságossá tételére, ám a vélemények azért megoszlottak afelől, hogy jó döntés volt-e. A közönség szemszögéből látványos és stílusos dekorelemként tette érdekessé a bemutatót, a sajtó számára viszont, gyakorlatilag lehetetlenné tette a megfelelő képanyag elkészítését a teljes kollekcióról, hiszen – oldaltól függően – mindig csak az egyik modellt látták szemből. Igazán jó képet csak a kifutó végén lehetett volna készíteni, ahol a két modell egy rövid pózra összeállt, itt azonban a megvilágítás bizonyult túl kevésnek.

A látványos kollekciót, az alkalomhoz megfelelő modellcsapat mutatta be, akiknek sminkére és laza, természetes frizurájára nem lehetett panasz. Egyedül a zenét és a túl gyors vonulási tempót nem éreztük harmóniában a kollekcióval. Ezzel nem voltunk egyedül, hiszen a kevesebb mint húsz perces bemutató után egyöntetűen csalódottan állt fel a közönség, mivel túl rövidnek találták a „produkciót”.

ÖSSZEGZÉS

Összességében – a néhány apróbb hibától eltekintve – megint egy igazán színvonalas és kellemes divatestén vettünk részt. Benes Anita újra megmutatta a DAALARNA márka erejét. Kifejezetten jó kezdeményezésnek tartjuk a tervezőtől, hogy kihasználva a nagy tér adta lehetőségeket, nem csak a szűk törzsközönség juthatott be egy ilyen nívójú divateseményre. Ez a gondolkodás és nyitottság a hazai divatkultúra jobb megismerése érdekében igen hasznos lépés volt.

 

DRER pontérték:  83

További hasonló tartalmak:

Budapest Backstagebeszámoló és kiadványDaalarna ’13     Daalarna ’12Budapest Backstagebeszámoló     Daalarna ’10Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány

© 2014 Budapest Backstage.
All right reserved. Design by BLOOM