Fokep_dora_graff_makeup_artist

Az 50 legszebb árnyalata

Április elején megcsörrent a telefonom, Orsi barátnőm hívott. Lelkesen ecsetelte, hogy van egy új projekt, amiben számítanak rám. Fantázia neve önmagáért beszélt: “Az 50 legszebb árnyalata…”

Andi fotós barátnőm volt az ötletgazda. A projekt lényege, hogy kiválasztásra került három, 50 és 60 év közötti hölgy, akik egy egész napos fotózáson vehettek részt. E korosztály hölgy tagjai teljes megújuláson estek át, fotós, sminkes és fodrász szakember segítségével. Célunk az volt, hogy megmutassuk nem csak a fiatal korosztály lehet nőies és szexis, hanem sok esetben az érettebb korosztály bizony le is körözi őket.

“A médiából sajnos az ömlik, hogy a fiatalság, feszesség és “tökéletesség” a jó, és minden, ami ebbe nem illik bele, az nem is kell senkinek. Méltatlanul kevés üzenet szól az 50-es korosztálynak, és igazságtalan, hogy nekik csak a műfogsor ragasztó vagy az inkontinencia betét reklám marad.” – Andi

Eljött a fotózás napja. Reggel 9 órakor találkoztunk a stúdióban. Mindenki óriási pakkal érkezett. Volt itt minden, amit a női lélek csak kívánhat. :) Andi nem volt rest, így nagyon sok finomsággal is készült. A fahéjas csigán keresztül a gyümölcsökön át, egészen a nutellával töltött golyócskákig. A gyors kipakolás után jött az ismerkedés, a fotózás átbeszélése, majd elkezdődött a sminkelés…

A koncepció az volt, hogy mindenki más, de az egyéniségének megfelelő sminket kapjon, a természetesség, a nőiesség és az elegancia jegyében. Érettebb bőrön teljesen más dolgozni. Sőt, inkább azt mondanám, hogy minden arcon más és más dolgozni. Sosem lehet egy sémát ráhúzni több emberre. Ahogy más az ízlésünk ételben, italban, öltözködésben, zenében, úgy a sminkben is egymástól teljesen különböző stílus és technika mentén szükséges haladni.

“…közös erővel szeretnénk megmutatni e korosztály hölgy tagjainak, hogy milyen gyönyörűek is valójában.” – Dóri

Készül Tündi sminkje

Készül Tündi sminkje

A sminkkészítés során, – csak úgy, mint stylistunk Orsi, és a fodrászunk Móni kezei alatt is -, személyes tanácsadásban részesültek a hölgyek. Ki-ki személyesen is részese lehetett annak, amikor is apró, de annál fontosabb praktikákat alkalmazva tudják előtérbe helyezni nőiességüket.

  “Az 50 év feletti hölgy vendégeimen látom, hogy kevés biztatást kapnak a külvilágtól, pedig ha olyan gyönyörűnek látnák magukat, mint én őket, biztosan teli lennének önbizalommal.” – Orsi

Stylistunk Orsi felelt a hölgyek megjelenéséért

Stylistunk Orsi felelt a hölgyek megjelenéséért

Majd végül megszülettek a kiválasztott hölgyek, Tündi, Gabi és Juci kifinomult és nőies képei…

TÜNDI - 50 éves | 2 gyerek Édesanyja

TÜNDI – 50 éves | 2 gyerek Édesanyja

GABI - 51 éves | 4 gyerek Édesanyja

GABI – 51 éves | 4 gyerek Édesanyja

JUCI - 61 éves | 2 gyerek Édesanyja és 3 unoka csodaszép Nagymamája

JUCI – 61 éves | 2 gyerek Édesanyja és 3 unoka csodaszép Nagymamája

Néhány egyszerű smink tipp, most az érettebb korosztály hölgy tagjainak szól:

  • Érettebb bőr smink előtti előkészítésénél kiemelten fontos: tisztítás, radírozás, mély hidratálás.
  • Ahhoz, hogy elkerüljétek az alapozó beülését a szem körüli apró ráncokba, érdemes erre a területre kiemelt figyelmet fordítani. Tehát, szemkörnyék ápoló, szérum vagy gél használatát javasolom! Bőségesen vigyetek fel belőle a szem köré, majd ujjbeggyel ütögessétek be bőrötökbe. A maradékot hagyjátok magától felszívódni.
  • Használjatok bázist, ún. “make up base”-t! Ez a (általában átlátszó) szilikon tartalmú anyag tökéletesebb bőrfelszínt varázsol. Alapozás előtt használjátok, vékony rétegben vigyétek fel bőrötökre. Feltölti a szem körüli ráncokat, tompítja a tág pórusokat. Egyenletes és sima felületet hagy maga után, így az alapozó is szebben illeszkedik majd. Kapható színezett változatban is. Ezek többnyire a bőrpírt tompítják, illetve matt bőrfelületet hagy maga után. Több dekorkozmetikai cég is forgalmaz bázisokat, például a MAC agy az Yves Saint Laurent.
  • Nagyon sokan talán még hasonló alapozót használtok, mint 10 évvel ezelőtt. Bőrünk változik, nem csak évente de szezononként is, ezért fontos, hogy megfelelően válasszátok ki az alapozót! Télen egy folyékony, krémes állagú alapozót ajánlok. A meleg nyári hónapokban bőrünk pedig olajosabbá válik, így ekkor elegendő egy színezett hidratálókrém.
  • Világosítsatok! Használjatok fényvisszaverő korrektort a szemetek köré. A megfelelő termék egyből megemeli tekinteted és frissebbé varázsolja tekintetedet. Az én egyik kedvenc termékem az Yves Saint Laurent Touche Éclat, de természetesen más márkák is találhatók a piacom, akár kedvezőbb áron is.
  • Helyezzétek előtérbe a krémes anyagok használatát. Válasszatok krémes állagú szemhéjfestéket és pirosítót. Ezek kevésbé szárítják a bőrfelszínt, magasabb ásványi anyag tartalommal rendelkeznek, illetve hidratáló hatással is bírnak. Szemhéjra a vízálló termékeket ajánlom.
  • Kerüljétek a túl sötét színek használatát. Helyette inkább a világosabb színeket, mint a bézs, a világos homok barna, a bronz barna és más természetes színeket használjátok. Ugyanez igaz a szemceruzákra. A fekete tiltólistás, hiszen nagyon megkeményíti a tekintetet és plusz éveket ad a megjelenésetekhez. Helyette jöhet egy sötét barna, grafit szürke, méreg zöld vagy éjkék szemceruza.
  • A felső pillatőhöz behúzott vonal csodákra képes! Akár ceruzával vagy tusvonallal is csodaszépen megemeli a tekintetet.
  • Göndörítsétek azokat a pillákat! Ez az egyik legjobb módszer arra, hogy tekinteteteket még inkább kinyissátok. A szempilla göndörítőt hajszárítóval körülbelül 10 másodpercig melegítsétek elő, majd mehet a göndörítés. Mielőtt nekiállnátok a göndörítésnek az alkarotokon teszteljétek, hogy nem lett-e túl forró a fém.
  • Lágy pirosítás a mosolygódombon üde megjelenést ad. Színek: világos mályva, pasztell baba rózsaszín, friss barack.

 „A tegnapi nap számomra is felejthetetlen élményt nyújtott, mely elsősorban Nektek köszönhető. Nagyon jó csapatot alkottok így együtt (szakmailag és emberileg egyaránt) s kívánom, hogy együttműködésetek siker koronázza, hogy terveiteket megvalósítsátok!” – Juci

 

A csapat:

Domján Andrea – fotó

Kovács Orsolya – styling

Gräff Dóra – smink

Papp Mónika – haj

Volkova Ottília – fotó asszisztencia

Zétényi Árpád – videó

Produkció: Showreal Production

Partner: Marks & Spencer

Helyszín: Silence Fotóstúdió

www.doragraff.com

Leave a Comment