spring_summer_makeup_trends_2014

2014-es tavaszi/nyári sminktrendek

A világháló buja és kanyargós ösvényein bandukolva kutattam fel az idei tavaszi/nyári sminktrendek legfrissebb és legfurább „darabjait”.

Azért ha a férfiak jobban belegondolnak, nekünk, nőknek, igen csak nehéz lépést tartani a trendekkel és megfelelni azoknak az ideáloknak, amik egyébként nem is léteznek, csak az újságok grafikusainak köszönhetjük őket. Ott vannak a ruhák, cipők, táskák, hajtrendek, sminktrendek, körömtrendek, 3D/4D műszempilla trendek (utóbbit én kifejezetten nem szeretem).

Visszakanyarodván, érdemes egy picit minden szezonban átolvasni 1-2 cikket a legújabb csodákról, a sminkekről. :) Nézzük, hogy idén tavasszal és nyáron, mitől döglik a légy. Jobban mondva, a férfiak. :D

Zöld, lila, kék szemek

Almazöld, víz kék és orgona. Ezek a színek vannak most porondon. Leginkább a pasztell változatuk, ami könnyed, lágy és nem túl feltűnő. Akik szeretik a kihívásokat, bátran válasszanak élénkebb színt, például baba kéket.

Olivia Graham, Cosmopolitan UK

Kép: Olivia Graham, Cosmopolitan UK, 2014 április

Élénk narancsos ajkak

Megfigyelhettük már, hogy a narancsos ajkak minden évben ott vannak az élbolyban. Most egy élénk, korallos változat viszi a prímet de ugyanúgy jöhet más vibráló szín is. Például a cseresznye. Voilá!

Andrea Pearl

Kép: Andrea Pearl – Beauty

Szemhéjtus kicsit másképp

Egyenes és szögletes vonalak. Egy kicsit a retróra emlékeztet engem, de mégis egy modernebb kivitelben köszön vissza. Többféle forma jellemzi most ezt a trendet.

Kép: pinterest

Kép: pinterest

Kép: pinterest

Kép: pinterest

Aranyló csillogás

Mint minden nyáron, a bronz barna bőr megint visszatért. Amire érdemes odafigyelni, hogy ne vigyétek túlzásba a bronzosítást. Válasszatok maximum 2 árnyalattal sötétebb színt, mint a bőrötök színe. A bronzosítót nagyfejű púder ecsettel visszük fel a teljes arcra, beleértve a nyakat és a dekoltázst is.

Kép: itslikethisblog

Kép: itslikethisblog

Fehér vonal

A 90-es években volt hatalmas divat a fehér szemhéjtus. Ez most visszatért. Fehér ceruzát vagy tust használhattok szemetek megnagyobbításához is. Ilyen esetben az alsó szemhéj belső vonalát húzzátok ki. A képen látható, közvetlenül a szemhéjon lévő fehér tus viseletét inkább a fiatalabb korosztálynak ajánlom.

Kép: pinterest

Kép: pinterest

A trendek azért vannak, hogy iránymutatást adjanak. Néha nekem is eszembe jut, hogy milyen is lenne, ha innentől kezdve fehér szemhéjtussal rohangálnék mindenhol. :D Fontos, hogy csak azt az irányt válasszátok ki magatoknak, amivel azonosulni is tudtok. Természetesen kipróbálhattok új sminktrendeket is, sőt én ajánlom, hiszen elképesztő változást tud hozni életünkbe, mindennapjainkba.

www.doragraff.com

Leave a Comment