MCFD 2013 - Fotó: Budapest Backstage Magazin

Egy divatos hétvége: Marie Claire Fashion Days

Az év egyik legkiemelkedőbb divatrendezvénye idén ősszel is felszinkronizál minket. Vár minket a Marie Claire Fashion days a VAM-ban október 4-6-ig.

Magyarországon viszonylag kevés olyan divatesemény létezik, amely valóban számottevő figyelmet érdemel, és amely időről időre ismétlődik, tehát valamilyen rendszerességgel beszámol nekünk az aktuális trendről legyen szó egy tervezőről vagy egy szezonról. Ilyen rendezvény a Marie Claire Fashion Days, amit idén is a Vam Design Centerben rendeznek meg, méghozzá október első hétvégéjén.

Ez számomra az év egyik legjelentősebb divateseménye, méghozzá azért, mert eddig minden alkalommal remekül éreztem magam, a szervezés vérprofi és valóban jelentős (tervezői) márkákat vonultat fel. Idén például a kifutón láthatjuk jól ismert (new generation) tervezők kreációt – Abodi Dóra, Tomcsányi Dóra, Konsánszky Dóra, Benus Dani, valamint a NOBU és az Artista ruháit –, de a future genaration számos tagjának munkáival is megismerkedhetünk, mint például Annaeva, Celeni, Imogen, Kitin és még sorolhatnám. Szóval ez egy olyan esemény, amely igazán alkalmas arra, hogy felzárkózzunk a hazai divat fejlődéséből. Emellett természetesen a nemzetközi márkákból is kapunk némi ízelítőt, de ez már tényleg csak hab a tortán.

MCFD 2013 - Fotó: Budapest Backstage Magazin

MCFD 2013 – Fotó: ©Budapest Backstage Magazin

A háromnapos rendezvénysorozat első napja mindig szakmai és zártkörű, de a második és harmadik napon szabad a vásár, bárki felszinkronizálódhat a divat nevű tantárgyból:). Sőt, ilyenkor különféle workshopok és egyéb programok is színesítik a hétvégét, ahol megtudhatod melyik farmer illik az alakodhoz vagy ellesheted a sminkelés alapszabályait.
Szóval fiúk-lányok ezt a programot valóban csak ajánlani tudom! Én biztosan ott leszek a szakmai napon és valószínűleg az egyik nyilvánosra is elnézek, hogy beszámolhassak nektek mindkettőről.

Leave a Comment