Bőrápolás a téli hónapokban

Arcápolás és sminkelés a téli hónapokban

Számtalanszor tartunk smink tréningeket szalonunkban, a belvárosban. A tréningek folyamán mindig megkérem a résztvevőket, hogy meséljék el a napi-heti-havi bőrápolási rutinjaikat. Azt tapasztalom, hogy sajnos a nők kb. 60-80%-a nem ápolja megfelelően a bőrét. Ezt nem csak a gyakoriságra értem, de a megfelelő bőrápolási termékek vagy dekorkozmetikumok használatára is.

Ahhoz, hogy kialakuljon a napi rutin, nem kell nagy dolgokat tenni és sok időbe sem telik. Persze kifogásokat mindig találunk.

A hideg idő beköszöntével szervezetünk is elkezd felkészülni a téli hónapokra, más lesz az étrendünk, a bőrünk más vitaminokat igényel, így a sminkelés szempontjából is kicsit variálhatjuk az anyagokat.

Míg nyáron inkább könnyedebb arcápolási termékeket és nagyon vékony fedésű alapozókat használunk (vagy egyáltalán nem használunk), úgy télen kifejezetten előnyt jelenthet, ha bőrünket megfelelően előkészítjük a 25 fokos lakásból ki, majd utazás a 10 fokban, irodába be, megint 25 fokos levegő váltakozásához.

Néhány tipp:

  • Napi arctisztítás arctejjel és tonikkal és nemcsak hideg vizes arcmosás! Félre ne értsetek. A hideg vizes arcmosás serkentő a reggeli órákban. Ha már beállt az esti tejes és tonikos arctisztítás, akkor reggelente elegendő hideg vízzel leöblíteni arcunkat, majd tonizálni.

Miért fontos az arctej és a tonik együttes használata?

Egyrészt az arctej eltávolítja a bőr felszínéről a szennyeződéseket, sminkmaradványokat. Tehát oldja azokat, így oldószereket tartalmaz. Az oldószer nem jó ha a bőrön marad. A tonik helyrebillenti a bőr Ph értékét és szépen eltávolítja a maradék arctejet is a bőrünkről.

  • Arcbőrünknek szüksége van arra, hogy eltávolítsuk az elhalt szaruréteget, így hetente érdemes radírozni. Gondoljatok csak bele, ha ezt nem tesszük az a drágán megvásárolt krém vagy szérum nemigen fog bejutni a bőrünkbe, vagy csak a töredéke annak. Olyan ez, mint amikor a kiszáradt szántóföldet ekével felszántják. Az élettelen talajból, hirtelen egy szerkezetében lazább, frissebb és a tápanyagokat befogadóbb termőföld keletkezik.
Heti 1x-i arcradírozás

Heti 1x-i arcradírozás

  • Télen használhatunk magasabb hatóanyag tartalommal bíró krémeket, szérumokat. Ezek elsősorban nem a zsírosabb arcápolási termékeket jelentik! Ne sporóljatok kiválasztani akár egy olyan natúrkozmetikumot vagy luxus krémet, ami aztán minden jóval ellátja bőrötöket.

Kedvencek:

Nu Skin Enhancer Skin Conditioning Gel: Víz alapú, alove verás könnyed gél, nyugtató, erősen hidratáló. Érzékeny bőrűeknek ajánlom.

Fáma Liposzómás aktív gél: Érettebb bőrre ajánlom, e-vitmaint és hyaluron savat tartalmaz.

A gélek online megrendelhetőek, ár-érték arányban nagyon is ajánlom őket, hiszen minőségi termékek és könnyen megfizethetőek. A Nu Skines termék 6.000 Ft, míg a Fámát 2.000 Ft-ra árazták be. Sminkelés előtt is kiváló alappal szolgálnak bőrünknek, merthogy alapozás előtt fontos a hidratálás, egy nem zsíros krémmel.

  • Bőrünk szezononként is változik így nagyon fontos, hogy megfelelően válasszátok ki az alapozót! Télen kifejezetten előnyt jelenthet az alapozó használata, hiszen védőréteget képez bőrünkön, így megóvja azt a hideg-meleg levegő váltakozásától (irodából ki-be).

Kedvenc:

Yves Saint Laurent Teint Radiance: Bársonyos állagú alapozó és még hyaluron savat is tartalmaz. Ő már kicsit borsosabb árkategóriába tartozik, 10.000 Ft felett mérik.

Kedvenc termékek

Kedvenc termékek

  • Ajakápolás fontos. Ajkunk is az arcunk része, így hát nehogy megfeledkezzetek róla. Legjobb csodaszer: Carmex. 1-2 nap alatt rendbe rakja a legkicserepesedett ajkakat is. DM-ben kapható!
  • Sminkelésnél helyezzétek előtérbe a krémes anyagok használatát. Válasszatok krémes állagú szemhéjfestéket és pirosítót. Ezek kevésbé szárítják a bőrfelszínt, magasabb ásványi anyag tartalommal rendelkeznek, illetve hidratáló hatással is bírnak. Itt is inkább a minőségre törekedjetek, mint sem a mennyiségre.

Kiváló pirosító alapszínek: mályva, baba rózsaszín, barack.

Szemhéjra: natúr bézses-barna, bronz barna, padlizsán.

Egy esztétikus smink elkészítése a megfelelő bőrápolásnál kezdődik. Ne feledjétek! A sminkeléssel nem takargatni akarjuk magunkat, hanem még inkább kiemelni azokat a részeinket, amikre igazán büszkék vagyunk.

Facebook

www.doragraff.com

Comments are closed.