fokep_logo_web

Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe

Ismét változik az esemény elnevezése, melyen idén közel 50 divattervező munkáját láthatjuk október 10. és 11. között a Várkert Bazárban.

Idén ősszel a Design Terminál és a Mercedes-Benz Hungária Kft. összefogásából megszületik a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe, amely rendezvény bekerül a nemzetközi divathetek sorába. Az esemény magában foglalja az ötéves múltra visszatekintő Gombold újra! tehetségkutató idei döntőjét és a Fashion Week Budapest őszi rendezvényét is. Idén a Visegrádi négyek mellett Szerbia és Horvátország tervezői is bemutatkoznak a regionális divateseményen.

A Mercedes támogatóként a 2014-es Central European Fashion Days rendezvényen

A Mercedes támogatóként a 2014-es Central European Fashion Days rendezvényen

A Mercedes-Benz már egy ideje megtalálható támogatóként a hazai fashion week projektek környékén, azonban az, hogy mint a világ számos jelentős fashion week-e esetén névadóként jelenik meg, komolyan megtámogatja a divatrendezvény tekintélyét.

Tehát örülhetünk, hiszen kezd körvonalazódni egy valódi hazai fashion week képe, de a helyzet egy kicsit még kusza, de hát mi Magyarok sosem az egyszerű megoldásokat választjuk. Szóval a mostani helyzet az, hogy az örvendetes állami szerepvállalásnak köszönhetően, egy ügyes „elévágással” egyből egy közép-európai divathetet hirdetünk meg – Mecedes-Benz Fashion Week Central Europe néven –, amivel a térség divatközpontjaként pozícionáltuk magunkat. Azonban mivel ez a rendezvény jelenleg évente egyszer kerül megrendezésre, így tavasszal megmarad a korábban fashion week-ként aposztrofált rendezvény, amely szintén megkapja a névszponzort és mostantól az Mercedes-Benz Fashion Week Budapest néven működik tovább. Így gyakorlatilag egyből két „komoly” fashion week-künk is lett, bár azért jegyezzük meg halkan, hogy ma még egyik rendezvény sem teljes értékű.

A Mercedes támogatóként a Fashion Week Budapest 2014 tavaszi rendezvényén Fotó: © BudapestBackstage.com

A Mercedes támogatóként a Fashion Week Budapest 2014 tavaszi rendezvényén
Fotó: © BudapestBackstage.com

Comments are closed.