Tervezők: Konsánszky Dóra


Nőiesség és elegancia, lágyság és keménység némi francia hangulattal fűszerezve. Nem is meglepő ez a sokrétűség és jellegzetes stílus, hiszen Konsánszky Dóra a Magyar Iparművészeti Egyetem után Párizsban, az École Chambre Syndicale de la Couture Parisienne-en, a Nina Ricci – Air France ösztöndíjasaként sajátíthatta el a divattervezés nemzetközi csínját-bínját. Itt tanulta meg a háromdimenziós szabás és a fűzőkészítés fortélyait, amelyet a mai napig nyomon követhetünk kollekcióiban.

A fűző anno strukturális fehérneműként funkcionált, újraformázva és idealizálva a nők alakját. Ma sincs ez másképp, bár a mai fűzők sokkal kényelmesebbek és komfortosabbak, mint halcsontból készült merev elődeik. Jól tudja ezt a tervezőnő is, aki széles érdeklődési körének köszönhetően, mindig képes megújulni és mindig valami mást mutatni a lelkes Konsánszky-kollekciókat kedvelő hölgyeknek - húsztól akár az ötvenéves korosztályig.

Pályája kezdetén divatújságírással is foglalkozott és stylistként is dolgozott


Imádja a fűzőket, amely a viselettörténet szerint is alapruhadarab, mégsem szereti ha beskatulyázzák, hiszen nem leragadni akar a fűzők által, hanem továbbfejlődni, megmutatni, miképp építhető bele, miképp gondolható tovább ez az évszázadok óta létező jelenség a ma világában


Kétszer, 2006-ban és 2009-ben is elnyerte idehaza az „Év Dívattervezője” címet

« vissza a listáhozBudapest_Backstage_-_magyar_divatszakma.htmlshapeimage_1_link_0

BFN

© 2012 Budapest Backstage. All right reserved. Design by BLOOM

Rólunk      Impresszum      Médiaajánlat      Jogi nyilatkozat      Kapcsolat