ObudaiMuzeum_logo_580

Fashion designer aukció a Múzeumok Éjszakáján a Goldberger-ben!

Igen jeles neveket felvonultató designer aukciót rendez a Goldberger Textilipari Gyűjtemény a Múzeumok Éjszakáján.

Számos már külföldön is elismert hazai divattervező mondott igent a múzeum felkérésére és legjobb darabjaikat ajánlották fel az árverésre. A legismertebb hazai tervezők, köztük Nanushka, USE unused Je Suis Belle és Dora Abodi ruhái és kiegészítői várják a licitálás izgalmaira vágyókat a Goldberger Textilipari Gyűjtemény első Designer aukcióján, ahol igazi különlegességek is felbukkannak. Például NATI 100% PURE IDEA a Magyar Formatervezési Díj 2014 különdíját nyerte el az aukcióra felajánlott szoknyával, a NAVONA Fashion menyasszonyi ruhája pedig egyedi megrendelésre készült: a Jóban Rosszban című tévésorozatban Szabó Zsófi viselte egy esküvői jelenetben.

Az aukción összesen 37 tétel kerül elárverezésre, amelyhez árverési katalógus készül. A katalógus hamarosan online elérhető a múzeum weboldalán www.textilmuzeum.hu és Facebook oldalán, illetve nyomtatott formában a Múzeumok Éjszakáján, a helyszínen.

Az árverésből befolyt összeget a múzeum − a textilszakma egyetlen múzeumának − a Goldberger Textilipari Gyűjteménynek népszerűsítésére és ismertségének növelésére fordítja.

Szerintünk mindenképpen érdemes a Múzeumok Éjszakájának programjába beiktatni ezt a idehaza még szokatlan programot.

A Designer aukcióban részt vevő tervezők:
Alma Abonyi, AME Création, Anna Amélie, Arnóczy Janka, ARTISTA, Bol-Dog, Botanika, Cakó Kinga, Cukovy, Czolori by Czok Ildi, Dalaarna, Delacier, Dolly by Le Petit Tom, Dora Abodi, ENIHORN, EOSINE, EVE by Eva Remenyi, Fazekas Endre, Je Suis Belle, Karman Jewelry, KlassDSign, KOTI Dog Fashion, LAONI, LBL, Maison Marquise by Tóth Bori, Makány Márta, Manier, Nanushka, NATI 100 % PURE IDEA, Navona Fashion, Romani Design, USE unused, ZIGI

www.budapestbackstage.com

Leave a Comment