Gombold újra 2015 sajtótályékoztató

Gombold újra! Közép-Európa 2015

A Design Terminál immár ötödik alkalommal hirdeti meg a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázatot.

A cél, hogy a kreatív iparágak területén erősítse a regionális együttműködést, és hogy a feltörekvő közép-európai tervezők a nemzetközi divatipar látóterébe is bekerüljenek. Idén tovább bővül a Gombold újra! Közép-Európa tehetségkutató pályázói köre. A visegrádi négyek országain túl Szerbia és Horvátország divattervezői is indulhatnak a versenyen.

A tavalyi évhez hasonlóan a szervezők most is Öltözék- illetve Kiegészítő kategóriában várják a jelentkezéseket, melynek elbírálásáról egy hatfős nemzetközi zsűri dönt.

A verseny során nagy hangsúlyt kapnak a vállalkozói kompetenciák, mely a díjazásban is megmutatkozik: a 10 000 euró értékű „CEFD Visegrád Award” vállalkozásösztönző fődíjat a teljes mezőny legjobban teljesítő tervezői kapják, a szintén 10 000 euró értékű Design Terminál díjat pedig a legjobb magyar tervezője.

Toth Andras USE Unused zsűritag

Toth Andras USE Unused zsűritag

A Gombold újra! Közép-Európa pályázat döntője, idén is az őszi Central European Fashion Days keretén belül valósul meg, a hazai és a közép-európai régió tervezőinek nagyszabású divatbemutatói mellett.

Leave a Comment