Szemoldokformazas_fokep

A szemöldökformázás nyomdokában

Vékony, vastag, hosszú, rövid, göndör, egyenes, ívelt, lefelé vagy felfelé hajló. Elején az égbe meredő, tetején néhány szál felfelé kacérkodó. Talán így első olvasásra viccesen hangzik és sokan másra asszociáltok, de Ő nem más, mint a szemöldökünk. :)

Karbantartása néha bosszúságot is tud okozni, de egy jól megformázott szemöldök szemet gyönyörködtető, varázslatosan funkciónál az arcunkon. Általa – csodával határos módon – szemeink nagyobbnak tűnhetnek, arcunk pedig vékonyabbnak.

Fontos tény: A szemöldökszedést is túl lehet adagolni!

Először is, hagyd figyelmen kívül, hogy melyik szemöldökforma is a trendi manapság.

Határozd meg a kezdő és a végpontot

Ahhoz, hogy megtaláld az ideális szemöldökformát, méricskélj egy kicsit. Vezess egy ceruzát egyenesen fel az orrtövedtől a szemöldököd kezdete felé. Ez lesz a szemöldököd kiindulási pontja.

Kép: Aimee Levy

Kép: Aimee Levy

A szemöldök vége a szemed sarkánál kell, hogy végződjön, kicsit túlnyúlva azon. Ennek meghatározásához a ceruzát, szintén az orrtőtől, de most a szemed külső sarkán keresztül vezesd.

Kép: Aimee Levy

Kép: Aimee Levy

Az egyik leggyakoribb szemöldökszedési hiba, hogy nagyon megritkítjuk az elejét. Ez nagyon természetellenesen tud kinézni! Aztán ott van még a túl kerekre szedett szemöldök is. Ez eredményezi az ún. “csodálkozó” tekintetet. Nézz előre, bele a tükörbe – a szemöldök ívnek közvetlenül a szembogár felett kell kezdődnie.

Fontos: Ne szedd ki a szemöldökszőröket az ív felett!

Kép: Aimee Levy

Kép: Aimee Levy

Határozd meg a kívánt vastagságot

Használj szemceruzát, hogy kialakítsd a szemöldököd ideális vastagságát. Rajzolj egy vonalat a szemöldököd alá. Kiemelten fontos, hogy a vonal a szemöldököd természetes, felső ívét kövesse.

Kép: Aimee Levy

Kép: Aimee Levy

Ha göndör szálú szemöldököd van, akkor szemöldökfixáló géllel egyszerűen és kényelmesen a helyén tudod tartani. Szemöldöködet a szőr növekedésével megegyező irányba fésüld át vele.

Amennyiben kicsit hiányos, vagy ha túl mohón bántál a csipesszel, akkor bizony vedd elő a szemöldökceruzát vagy a por állagú szemöldökfestéket.

  • Az anyag, amit használsz, mindig egy árnyalattal legyen világosabb, mint a hajszíned. Amennyiben hajad színe világos szőke, úgy az árnyalatot válaszd a hajtöved színéhez.
  • Vékony, apró, könnyed mozdulattal vidd fel a ceruzát. Ha ecsetet használsz, akkor a szőr növekedésével megfelelő irányba fesd ki szemöldököd.

Fájdalom nélkül nincs nyereség

A szemöldökszedés kellemetlen, de jelentősen tudsz csökkenteni a fájdalmon és az utána következő bőr irritáción, az alábbiak szerint:

  • Dörzsöld át egy jégkockával a kiszedni kívánt területet. Ez elzsibbasztja a bőrt.
  • Feszítsd ki ujjaiddal a bőrt, majd kezdheted a szemöldökszedést.
  • Az esetleges bőrpírt egy lefőzött kamillatea filterével tudod enyhíteni. Feküdj le 10 percre és helyezd rá a filtereket.

Hajrá! :)

 

www.doragraff.com

Facebook

Leave a Comment