Ejszakai_szepsegtippek_fokep

Éjszakai szépségtippek

Csipkerózsika tudott valamit. Elvégre ki ne akarna 100 évet átaludni és gyönyörűen, hibátlanul felébredni? Bár Auróra története mese, azért van még számunkra jó pár olyan szépségtipp itt a 21. században is, amik segítenek bőrünket felélénkíteni, hidratálni és ragyogóvá tenni…

A legjobb rész? Mindezt alvás közben, teljesen új értelmet adva a „beauty sleep” kifejezésnek.

Merüljetek el ezekben a mesebeli szépségtippekben. Utána a herceg is nagyot fog nézni azon a fehér paripán.

Párologtatás

Hölgyek száraz bőrrel! Egy párásító örökre megváltoztatja bőrötöket. Kapcsoljátok be mielött aludni tértek. (Ez a hidegebb hónapokban is tökéletes) és hagyjátok, hogy tegye a dolgát. Ez feltölti a levegőt nedvességgel, ami a bőrötökre is kihat.

Plusz tipp: Vegyetek egy jó minőségű ásványvizet és azt párologtassátok! Például egy üveg Eviánt. Voilá!

Pillaápolás

A titkos összetevő? Ricinusolaj. Ez a természetes olaj gazdag omega-6 zsírsavakban, amik segítenek hidratálni a szempillákat és segítenek a pillák törékenységét is helyreállítani. Használjatok egy tiszta pillafésűt, majd az olajjal lefekvés előtt fésüljétek át a pilláitokat. Reggel sima vízzel öblítsétek le. 2-3 hét alatt látványos a változás.

Tiszta arccal az ágyban

Sokan úgy mennek aludni, hogy nem tisztítják meg rendesen az arcbőrüket. Ezt Ti ne tegyétek! Amikor reggel egy teljes sminket készítetek el magatoknak, nem elég este csak sima vízzel átmosni arcotokat. Fogjátok meg azt a sminklemosót, arctejet vagy kendőt és töröljétek addig az arcbőrötöket, amíg hófehér nem lesz a vatta. Ezután jöhet a tonik és a mély hidratáló krém.

Ejszakai_szepsegtippek_kep1

Hidratálás

A reggeli friss és puha bőrért használjatok anti-aging éjszakai krémet, ami hialuron savat is tartalmaz. Ez megköti a vizet a bőrben, ami elősegíti a ráncok halványulását. Ajakápoló balzsamot is felrakhattok! Mire eljön a reggel pihe puha lesz az is.

Ne egyetek túl sokat lefekvés előtt

Kerüljétek a nagy étkezéseket közvetlenül lefekvés előtt. Ilyenkor bizony beindul az aktív emésztés, ami egyfelől azért nem túl jó, mert testünk, szervezetünk nyugalmi állapotba kerülne. Ehelyett viszont jönnek a fura álmok és az éberség. Kerüljétek a koffein tartalmú italokat, ételeket. Válasszatok egy jó kis kamillateát helyette!

A sókat kizárni

Visszatérve az étkezésre. A só tartalmú ételeket bizony zárjatok ki a lefekvés előtti órákban. Ugyanúgy, mint az alkohol, dehidratálja a szervezetünket, bőrünket. Chips, mogyoró, pattogatott kukorica helyett rágcsáljatok répát vagy zellert az esti filmnél.

Ne felejtsétek el azt a tényt, hogy szervezetünk, testünk éjszaka regenerálódik, töltődik. Testünk egész éjjel azon munkálkodik, hogy meggyógyítsa sejtjeinket, ami közvetlen hatással van az általános egészségünkre, bőrünk megjelenésére. Ha nem alszunk eleget, akkor a finom ráncok láthatóbbá válnak arcunkon, megjelennek a karikák a szemünk alatt és arcunk püffedté válik. Nem beszélve arról, hogy másnap nyűgösek is leszünk. Amikor nyűgösek vagyunk, nem nagyon mosolygunk. Higgyétek el, egy mosoly éveket tud fiatalítani! :)

Ejszakai_szepsegtippek_kep2

www.doragraff.com

Leave a Comment