Szinek_web

Színek és tekintetek

Elképesztő, hogy egy-egy szín mennyire meg tudja változtatni szemünk alap színét. Sok-sok különböző szín használatával, különböző hatást érhetünk el.  Szemünk hangsúlyozása nemcsak amiatt fontos, hogy egy kicsit nőiesebbek és szexisebbek legyünk, hanem azért is, mert barátunknak/férjünknek is néha megadhatjuk azt a csodálatos lehetőséget, hogy napjában többször is ránk csodálkozzanak! :)

Nézzük sorjában, hogy milyen szemhéjfestéket ajánlok a barna, a kék vagy a zöld szempárokhoz.

Barna szem

Sötét barna, aranybarna, bronz-barna, terrakotta, sötétkék, kékeslila, keserű csoki barna, gesztenyebarna, bézs, fekete, grafit-szürke.

Barna szemhez illő szí

Barna szemhez illő színek

 

Kék szem

Halványlila, rózsaszín, barack, pink, málna rózsaszín, sárga (arany), tej karamell, kakaó barna, alma zöld, világos gyöngy szürke, tengerkék.

Kék szemhez illő színek

Kék szemhez illő színek

Zöld szem

Málna rózsaszín, orgona lila, szürkésbarna, kékesszürke, szürkészöld, levendula, szürke, sötétszürke, világos vagy sötét krómoxid-zöld.

Zöld szemhez illő színek

Zöld szemhez illő színek

Amennyiben szemed szürkés zöld, barnás zöld, szürkés kék, stb., úgy igazodj mindig az alap színhez. Tehát, például egy szürkés kék szemnél kövesd a kék szemre jellemző tanácsokat.

Néhány plusz tipp szemfestéshez:

  • Hogyha szemed színét hangsúlyossá szeretnéd tenni, úgy használj komplementer színeket. Tehát, a szemed színével ellentétes színű szemhéjfestéket vagy ceruzát. Ez egy apró, de annál fontosabb trükk. Például ha zöldes vagy kékes árnyalatú a szemed, akkor használ padlizsán árnyalatot. A barna szemeket pedig gyönyörűen kitudod emelni egy szép mély tengerkék színnel.
  • A világosabb árnyalatú szemhéjfestékek felfrissítik a tekintetet, optikailag előtérbe hozzá a szemeket, míg ha sötét tónust használtok, akkor azok mélyíteni fogják a szemeteket.
  • Idősebb korosztálynak nem ajánlom a fekete, illetve a nagyon sötét színek használatát. Fekete szemceruza helyett is, inkább a sötét barna, a sötétkék vagy a sötétzöld változat lesz a megfelelő. A fekete szín öregít és komorrá teszi a tekintetet.

 

www.doragraff.com

Leave a Comment