sminkecsetek_fokep_web

Melyik sminkecset mire való?

Kérésre terítéken a sminkecsetek! Mitől jobb az egyik, mint a másik, melyiknek mi a funkciója?

Pont a napokban járt nálam egy vendégem sminktanácsadáson. A sminkes eszközöket bemutatva nagyon örült, hogy innentől kezdve, végre az ecsetek megfelelő használatával is tisztában lesz. Azt veszem észre, hogy a sminkecsetek sok esetben ismeretlen, még fel nem térképezett területként vannak jelen sok nő fürdőszobájában. Ha egyáltalán jelen vannak…

Alap sminkecseteket fogok Nektek bemutatni, amik a hétköznapokban könnyen tudtok alkalmazni. Semmi bonyolult dolog nem kell a használatukhoz, csak az ügyes kezetek, 1-2 sminkanyag és egy tükör.

1. Alapozóecset

A feje lapos, szőre lekerekített nyírású. Az alapozó egyenletes felvitelére használjuk.

2. Pirosítóecset

Enyhén ferde nyírású. Létezik belőle olyan is, ami hasonló a púder ecset fejéhez, csak kisebb. Én jobban szeretem ezt a fajtát, mert a pirosító felvitelekor, ferde nyírása miatt, ebben a formában illeszkedik helyesen az arc formájához.

3. Púderecset

Nagy és lekerekített feje tökéletes a púder vagy a bronzosító felviteléhez. Ebből is van kisebb fejű és nagyobb fejű.

Sminkecsetek_web

Alap sminkecsetek sminked elkészítéséhez
(Főkép forrása: Love Lannér)

 

4. Szemhéjecset  (Por állagú festék felviteléhez)

Rövidre nyírt fejük szélesebb vagy keskenyebb. Kialakításuk miatt a por állagú szemhéjfesték felvitelére a legalkalmasabbak.

5. Szemhéjecset (Krémes állagú festék felviteléhez)

Ezeknek a szemhéjecseteknek egy kicsikét hosszabb a szőre, mint a többi szemhéjecseteké, azért, mert a krémes szemhéjfestéket jobban és egyenletesebben ellehet oszlatni a szemhéjon.

6. Szemöldökecset

Nagy kedvenc! Gyönyörűen kitudod vele hangsúlyozni szemöldököd. Szőre ferdén nyírt.

7. Tusecset

Egy ilyen ecsettel precízen tudod korrigálni a még frissen felvitt szemhéjtust. Esetleg ha nem ecsetes tust használsz, hanem tégelyest, akkor pedig szintén megfelel annak felvitelére.

8. Szájecset

Ez az ecset sok ecsetben a neszesszerben pihen. Viszont ha rajongsz az erősebb rúzsokért (például piros, bordó, pink), akkor egy szájecsettel pontosan megtudod festeni ajkaid kontúrját. Erősen pigmentált rúzsoknál fontos az egyenletes felvitel és a szélek pontos meghúzása.

9. Szemöldök és szempillafésű

Teljesen mindegy, hogy melyiket választod a kettő közül, hiszen funkcionálisan ugyanazt kapod. Én jobban szeretem az első, ami egy szempillaspirál fejére emlékeztet. Ezzel a szemöldökötöket is rendben tudjátok tartani és a pillák szétválasztására is tökéletes.

Minél puhább az ecset szőre, annál szebben lehet vele felvinni az anyagot, továbbá annál kevésbé roncsolja azt, mint egy durvább szálú ecset.

A jövőben kitérek majd az ecsetek anyagára is. Addig is barátkozzatok Velük! :)

www.doragraff.com

Leave a Comment