Budapest Fashion NIght – Németh Anikó - MANIER divatbemutató (Budapest Backstage Blog)

Budapest Fashion Night ’13/2

Október elején írtuk már, hogy nagyon várjuk az őszi BFN-t, azaz a Budapest Fashion Nights rendezvénysorozat legújabb állomását.

Nos jelentem, tegnap igazán remek hangulatban lezajlott az esemény. Ahogy az a meghívón is állt, most is a Boscolo Hotelbe kellett érkezni, annak is a Róma termébe. Kedvelem ezt a helyszínt, méghozzá azért, mert egyrészt a város szívében található, ami azt jelenti, hogy nem kell 3 napos hideg élelmet csomagolni, hogy eljussunk a célig – érkezzünk bár autóval dugókon át araszolva vagy a fantasztikus BKV (vagy BKK?) kiszámíthatatlan járataival. Szóval a Boscolo egy nagy like-ot kap az elhelyezkedése miatt és még egy csomót azért, mert egyszerűen csodás épület kívül és belül egyaránt.

Boscolo Budapest - New York Palota

Boscolo Budapest – New York Palota

A regisztráció is gördülékenyen működött, ami után pezsgőt vettünk magunkhoz a kortyolgatásával ütve el az időt, míg bebocsátást nyertünk a bemutatót rejtő ajtók mögé. Sok-sok évvel ezelőtt irodalom órán megtanulhattuk, hogy az izgalmak fokozásának legjobb módja az időhúzás, ami jelentős drámai feszültséget kelt az olvasóban, avagy nézőben. A szervezők ezt a taktikát mesterien alkalmazták, ugyanis – mint minden bemutató – a BFN rendezvénye sem kezdődött hajszálpontosan, ám éppen annyit csúszott az esemény, ami még valóban fokozta az érdeklődést, nem pedig lelombozott minket. Ahogy az a nagykönyvben meg van írva, izgatottan vártuk hát a Manier bemutatóját.

A terembe lépve a legszembeötlőbbnek azt találtuk, hogy a modellek már a kifutón vannak és szól a zene. Nem, nem késve érkeztünk, hanem ez is a koncepció része volt. Míg a közönség szépen beszivárgott, a színpaddá avanzsált kifutón a modellek a zene ritmusára, lassított felvételként változtatták testhelyzetüket: ki lehajolt, ki a lábát lóbálta a kifutó szélén ülve, ki a homlokához vagy állához emelte a kezét, majd egyenként szépen kivonultak, véget ért a kis „színjáték”, s már kezdődött is a bemutató maga.

Budapest Fashion Night 2013 – MANIER divatbemutató  A modellek mintha csak babák lettek volna a bemutató kezdetekor

Budapest Fashion Night 2013 – MANIER divatbemutató
A modellek mintha csak babák lettek volna a bemutató kezdetekor
Fotó: ©BudapestBackstage.com

A ruhák amolyan „mairorsa” sikerültek, de hát milyenek is lettek volna?:) Lakkos fűző, áttetsző anyagok, pöttyös ruha, bőszárú, oldalt felhasított nadrág – ez utóbbiba azonnal bele is szerettem! A zenébe néhol bele-belenyerített egy-egy ló vagy épp patadobogás rázta fel a nézőket, de ilyeneken már meg sem lepődik az, aki Németh Anikó bemutatójára érkezik. Nem véletlen a szlogen sem: „Van egy Manierom és nem félek használni.

Budapest Fashion NIght – Németh Anikó - MANIER

Budapest Fashion Night – Németh Anikó – MANIER
Fotó: ©BudapestBackstage.com

A bemutatót egy remek hangulatú party zárta, ahol egy második pohár pezsgőt kortyolgatva jót beszélgettünk, illetve közelről is megtekintettük a kifutón látott ruhákat a BFN-re jellemző „Designer room”-ban, ahol személyesen is találkozhattunk a tervezőnővel. Arra a kérdésre pedig, hogy „Hogy éreztük magunkat?” egyhangúan és őszintén válaszolhattuk, hogy „Jól, remek estét szerzett nekünk ismét a BFN”.

Részletes beszámolót és képanyagunkat hamarosan a Budapest Backstage Magazinban láthatjátok.

www.BudapestBackstage.com

Leave a Comment