The Beauty Ambassador – Szépségnagykövet Gála 2013

2013 januárjában indult útjára a The Beauty Ambassador – a Szépségnagykövet - választás, amely március 28-án érkezett el a végső megmérettetéshez, azaz a döntőhöz, amelyen mi is részt vettünk.

A Millenárison tizennyolc különleges lány várta izgatottan, hogy mit hoz az eredményhirdetés, melyiküket találja a zsűri a legalkalmasabbnak arra, hogy elsőként viselje a Magyarország Szépségnagykövete címet, és nem füllentek, ha azt állítom, mi legalább olyan nagy izgalmat éreztünk ezzel kapcsolatban, mint a versenyzők, hiszen figyelemmel kísértük az egész eseményt elejétől a végéig.

Azt már a kezdetekben megállapítottuk, hogy a Szépségnagykövet nem egyszerű szépségkirálynősködés, s ebben meg is erősítettek minket, hiszen kiderült, hogy a döntős lányok nem csupán szépségük révén jutottak el a végső megmérettetésig, de tudásuk, tenni- és tanulni akarásuk is nagy szerepet játszott ebben – a szervezők és a zsűri bevallása szerint is.

Az elődöntőt követően a prominens tagokból álló zsűri – melynek élén dr. Schiffer Milkós (kis hazánk nagyra értékelt stílus tanácsadója) elnökölt és többek közt Epres Panni (egykori manöken) és Steinmetz Ádám (olimpiai bajnokunk) is tagja volt – személyesen is megismerte a tizennyolc jelöltet, mindenkivel beszélgettek, az együtt töltött idő alkalmával pedig közelebbről is meg tudtak ismerkedni velük, aminek köszönhetően való igazzá vált, hogy itt nem csak a külső számít.

A versenyt figyelemmel kísérve, mi is láttuk, hogyan esnek ki olyan lányok, akik bár igencsak szépek, mégsem elég szépségnagykövetiek a cím viseléséhez. Itt ugyanis valóban nem bizonyult elégnek a bájos arc, a karcsú derék, a hosszú comb. Itt valami többre is szükség volt. Kisugárzásra, ami nem egyenlő a vastag sminkkel, megjelenésre, ami nem egyenlő a jelenléttel, stílusra, ami nem egyenlő a drága ruhákkal és főképp életfelfogásra, életszemléletre, ami konkrét tervekben és tettekben is megnyilvánul.

(Nem mondom, hogy egyszerű dolga lehetett a zsűrinek, hiszen egy szépet kiválasztani a sok közül nem túl nehéz, ám olyan valakit találni, aki nem csak szép, de megfelel minden kritériumnak….hát…:))

The Beauty Ambassador - A Szépségnagykövet Gálája hét hazai prominens divattervező ruháiban vonultak a versenyzők

The Beauty Ambassador – A Szépségnagykövet Gálája
Hét hazai prominens divattervező ruháiban vonultak a versenyzők

A nagy napon tehát tizennyolc lányt láthattunk a Gálán, akik estélyis, farmeres és fürdőruhás bemutatót is tartottak, akárcsak egy hagyományos szépségversenyen. De miért is ne tették volna, hiszen a közönségnek valójában csak a látványos rész az érdekes, a vonulások. Ők nem is tudtak volna szerintem igazi Szépségnagykövetet választani, mivel csak a külső adottságokat láthatták a záró esten. Ennek a versenynek a lényege azonban pont az, hogy a dolgok mélyét próbálja feltárni, ami persze sokkal kevésbé izgalmas, mint egy bikinis tour a kifutón. Mi azonban bíztunk a zsűri hozzáértésében és hisszük, hogy nem hiába töltöttek a tagok heteket a versenyzőkkel. Hogy míg mi csak a mell-derék-csípő arányát láttuk, ők az embert és a személyiségeket is megismerték, s ennek segítségével hoztak döntést. A döntés pedig Hajda Eszterre esett, aki könnyekkel küzdve állt a színpadon, s talán még a saját fülének sem hitt, amikor az ő nevét mondták ki a szavazatok összeszámolását követően.

Hajda Eszter Magyarország Szépségnagykövete átveszi az 1.000.000 Foritos fődíjat és az OPEL ADAM-et

Hajda Eszter Magyarország Szépségnagykövete
átveszi az 1.000.000 Foritos fődíjat és az OPEL ADAM-et

A rendezvényen egyébként remekül éreztük magunkat, mintha csak egy nagy, baráti társaságba csöppentünk volna, ahol mindenki mosolyog és mindenki kedves. Reméljük, hogy Eszter beváltja a hozzá fűzött reményeket és a Szépségnagykövet címet a legjobban használja majd fel a hazai divatkultúra népszerűsítéséhez valamit egyéni, de nem öncélú tervei megvalósításához.

www.beautyambassador.eu

Leave a Comment