Tervezők: Imre Katalin, Iván Júlia, Köves Ábel, Rácz Nóra, Schön Edina,
                 Stampf Katalin


Az Artista Stúdiót hat tervező hozta létre 1993 decemberében: Imre Katalin, Iván Júlia, Köves Ábel, Rácz Nóra, Schön Edina, Stampf Katalin. A tervezők a Magyar Iparművészeti Főiskolán szereztek diplomát, de tanultak a milánói- és brightoni- egyetem divat szakán is. 


Céljuk a  sajátos, egyedi image, hangulat kialakítása és folyamatos frissítése. Ennek sikerét igazolja számos szakmai elismerés, hazai és külföldi pályázatokon nyert díjak, elhíresült bemutatók és rendezvények.


Az egyedi kollekciók tervezése és gyártása mellett tevékenységük minden olyan területre kiterjed, ahol a hat tervező-stylist kreativitása és a jól szervezett csapatmunka érvényesülhet.


Két éve a ruhák mellett megjelentek a tágabb célcsoporthoz szóló, a mindennapokban hordható Artista táskák. Kortárs hazai és külföldi (osztrák, grúz, ukrán) képzőművészekkel együttműködve, speciális nyomtatási technikával készült grafikák díszítik a karakteres textil-, bőr- és műbőr táskákat.

Az Artista filozófia a klasszikus, hagyományos szabásvonalak tisztelete, azok átültetése a mai városi öltözködésbe úgy, hogy extrém vonalakkal társítva új értelmezésben tükrözzék viselőjének személyiségét, de ne próbálják azt megváltoztatni.


Az Artista ruha nőies, hordható és időtálló, nem trendkövető, de konceptuális.


A legnépesebb hazai divattervező csapat.

« vissza a listáhozBudapest_Backstage_-_magyar_divatszakma.htmlshapeimage_1_link_0

BFN

© 2012 Budapest Backstage. All right reserved. Design by BLOOM

Rólunk      Impresszum      Médiaajánlat      Jogi nyilatkozat      Kapcsolat