Tervező: Sándor Szandra


Sándor Szandra a London College of Fashion-ben végzett fiatal magyar ruhatervező. Egyedi irányvonalat képvisel, amely a divat általános trendekre építkező értékrendszerét alapjaiban kérdőjelezi meg, a komfort és funkció előtérbe helyezésével. Jellemzően a tradicionális szabásvonalak és a legmodernebb anyagok elegye keveredik némi játékossággal, valamint a színek visszafogott használatával.


A Nanushka márka – mely név gyerekkori becenevéből adódik – mára ismert és elismert névvé nőtte ki magát Londontól Budapestig, de ruhái előtt elismeréssel adóznak Tokiótól New Yorkig. A tervezőnő tanulmányai végeztével nem maradt a divat metropoliszában, ruháit hazai műhelyéből ereszti világgá. Nem enged a meanstream-gyárosok nyomásának, hogy kollekciói felcímkézett sokaságként tűnjenek fel a polcokon.


Titka az egyediségben, bátor és változatos stílusjegyek kombinációjában rejlik. A színek visszafogottságában túlnyomó részt az anyagválasztás dominanciája érzékelhető. Meghatározó színei a beige, a fekete, a szürke. A darabok erőssége abban rejlik, hogy könnyed, hordható, lezser darabokat készítenek, melyek egyenként és külön-külön is megállják a helyüket.

Nőies fazonok a kényelem és lazaság jegyében, amelyek variálhatók és időt állók.

Színhasználata leginkább a beige, a fekete és főleg a szürke színekben teljesedik ki; nyári kollekciójában a hús- és földszínek dominálnak.

A Nanushka-nő magabiztos, és tudja mit akar.

« vissza a listáhozBudapest_Backstage_-_magyar_divatszakma.htmlshapeimage_1_link_0

BFN

© 2012 Budapest Backstage. All right reserved. Design by BLOOM

Rólunk      Impresszum      Médiaajánlat      Jogi nyilatkozat      Kapcsolat