Marie Claire Fashion Days 2012

Idén is megnyitotta kapuit a Marie Claire Fashion Days, amely által a divat egy egész hétvégére beköltözött
a Vam Design Center falai közé. Október 6-án és 7-én déltől egészen estig a szervezők csupa fashionnel kapcsolatos programmal szórakoztatták a divat rajongóit, melyek közt akadt sminktanácsadás, hajtrend workshop és nem utolsó sorban sok-sok bemutató…

Érkezés

Gyönyörű őszi napsütésben érkeztünk a 4. Marie Claire Fashion Daysre, s mint tavaly, idén is zökkenőmentesen bejutottunk a rendezvényre. A Vam Design Centerben most is egy hatalmas kifutó nyújtózott, amelynek érdekességét nem csupán fémes színes adta, de az is, hogy úgy tűnt, mintha lebegne, akárcsak egy nagy, hightech függőhíd. A kora délutáni kezdésre már az összes ülőhelyet elfoglalták a kíváncsi látogatók, akik pezsgőspoharakkal a kezükben várták, hogy megismerhessék a magyar tervezők legújabb ruhakölteményeit.


Bemutató

A Marie Claire Fashion Days most is egész délutános programmal várta a látogatókat, amely keretén belül a vendégek megismerkedhettek a legújabb smink- és hajtrendekkel, a magazin által zsűrizett „év fiatal divattervezőivel” és természetesen a hazai tervezők aktuális kreációival.

A tervezőket két nagy csoportra osztották a szervezők, így megismerkedhettünk a „Future generation” és a „New generation” kollekcióival is. Az előbbihez tartoztak a valóban friss, hírnevüket még csak most építgető tervezői márkák, mint az Anna Amelie, Annaeva, Barnhoff, Daige, Dori Tomcsanyi, Erlen, Es-tu un Ange? by Natali Rideg, Imogen, Iner, Elysian, the Four, Zoe Phobic.

A New generationt pedig olyan ismert és hírnevüket már megalapozott tervezők alkották, mint Anh Tuan, Daniel Benus, Dora Abodi, Dóra Mojzes, Kata Szegedi, KEPP Showroom, Konsanszky, Nora Sarman, NUBU, USE Unused.

A Future generation két tourban vonultatta fel kollekcióit, míg a New generation egy blokkban mutatta be a már tapasztalt, de fiatal divattehetségek munkáit.

A tervezői bemutatók között egyes nagy, nemzetközi márkák friss összeállításait is szemügyre vehettük, vagy a szünetekben felsétálhattunk az emeletre, ahol remek frizurákat és csodás sminkeket készítettek a vállalkozó szellemű látogatóknak.

A bemutatók alkalmával megállapíthattuk, hogy az érdeklődés idén sem maradt a várt alatt, hiszen a kifutó melletti széksorok mind megteltek mire az első modell színre lépett. A lányok egész erős csapatot alkottak, bár most is akadt néhány közülük, akik nem illettek a rendezvény színvonalához. A smink és a haj tekintetében a natúr, egyszerű megoldásokat részesítették előnyben a szakemberek, így természetes színekkel hangsúlyozott szemmel és leheletnyi szájfestéssel, valamint szorosan összefogott, öklömnyi kontyba rendezett hajjal vonultak a lányok a kifutóra, míg a fiúk fényesre zselézett frizurával lépdeltek.

A tourokat figyelve azonban nem tudtunk csak a kollekciókra összpontosítani, ugyanis sajnálatos módón észre kellett vennünk azt is, hogy a fények nem éppen optimálisan világították meg a teret, s így nem csupán a kifutó „csíkos” – ahogy a bevilágított és a sötétben maradó foltok váltakoztak -, de a rossz világítás miatt a modellek arcára is árnyék vetült, s ez bizony a fotósok által készített képeken is nyomot hagyott.

A zenét hol nagyon kellemesnek, hol kifejezetten zavarónak éreztük – s bár jól tudjuk, hogy mivel több tervező mutatta be a kollekcióját, így a zene sem lehetett egységes, ennek ellenére a rendezvény színvonalának megőrzése érdekében a szervezőknek talán érdemes lett volna némi tanáccsal szolgálniuk a megfelelő aláfestést illetően.

Budapest_Backstage_-_divatrendezvenyek.html
« visszahttp://budapestbackstage.comshapeimage_2_link_0
« visszahttp://budapestbackstage.comshapeimage_3_link_0

AZ ESEMÉNYHEZ KAPCSOLÓDÓ TOVÁBBI TARTALMAK – A BUDAPEST BACKSTAGE AJÁNLÁSÁVAL

A rendezvény DRER értéke: 83 pont

Összegzés

Mindent egybevetve még mindig úgy látjuk, hogy a Marie Claire Fashion Days az egyik legszínvonalasabb hazai divatrendezvény, amely közelebb hozza a tervezőket és a tervezői márkákat a nagyközönséghez. Ahol minden erre érzékeny és kíváncsi trendrajongó bepillanthat a divatbemutatók világába és egyúttal részesévé is válhat. Mi minden évben kíváncsian várjuk a következőt és eddig minden évben megállapíthattuk, hogy a Marie Claire Magazin még mindig szívén viseli a tervezők és a divatrajongók találkozását valamint a hazai divatkultúra fejlődését.

»»»
»»»

BFN