« visszahttp://budapestbackstage.comshapeimage_1_link_0

Budapest Fashion Nights – egy stílusos divatrendezvény a magyar divatért

Március 9-én az igazán patinás és stílusos Boscolo Hotel adott otthont a 10. Budapest Fashion Night rendezvénynek, a hazai fashion-élet egyik olyan megmozdulásának, amely nem csupán a magyar divatszakma prominens tervezőinek kollekcióit mutatja be, de egy olyan társadalmi esemény is, amely alkalmat ad a kötetlen keretek közötti párbeszédre a szakma képviselői és a lelkes divatrajongók között. Ezen az estén Stumpf Imre, a Márton-Végső tervezőpáros és a NOS Collection ruhái vonultak a kifutóra két teltházas bemutató keretén belül.

Előzmény

Februárban érkezett a meghívó, hogy immár 10. alkalommal vehetünk részt a Budapest Fashion Nights rendezvénysorozat legújabb állomásán. Ismét a Boscolo Róma termébe invitálták a divat szerelmeseit, amely amellett, hogy könnyen megközelíthető, remek helyszín egy fashioneseményhez, egyben hangulatos és nívós háttér is a hazai divatélet legrégebbi rendezvénysorozata számára, valamint – nem elhanyagolható, hogy – megfelelő számú vendég befogadására is alkalmas. Így hát, bevéstük a dátumot a naptárba és a fejünkbe egyaránt, de a rendezők nem is engedték, hogy elfelejtsük, hiszen a közösségi oldalakon folyamatosan kommunikáltak, sőt még egy emlékeztető e-mailt is kaptunk a bemutató előtti napokban.

Bemutató

A tavaszi Budapest Fashion Night estéjén kétszer került kifutóra a 3 tervező kollekciója, s mindkét alkalommal teltház, azaz közel 700 kíváncsi vendég előtt vonultak fel Stumpf Imre, a Márton-Végső és a NOS ruhakölteményei. A fotósok többszintes pódiumról kattogtathatták gépeiket, míg az újságírók – idehaza szinte egyedülálló módon – a jegyzetelést elősegítő, enyhén megvilágított kis szektorból figyelhették a történéseket. A hosszú, magasított kifutón sorban lépdeltek a csinos, profi modellek, akik még akkor is rendületlenül vonultak, amikor az első bemutató alatt, a technika ördögének köszönhetően, a zene néhányszor megakadt. De tudjuk mindannyian, hogy a legtökéletesebb gépezetben is beakadhat olykor egy fogaskerék, így ezt a hibát bocsánatos „bűnként” könyveltük el ezen az estén. A lányok haja épp annyira lett megbolondítva, amennyire a ruhák hangulata kívánta, a sminkek – füstös barna szemek és narancspiros ajkak – pedig gyönyörűen mutattak mind a kifutón, mind pedig a fotósok által készített képeken. Az első bemutató után finom borok, kávé és apró falatkák csábították az előtérbe a vendégeket, akik az elő jazz zene dallamainak aláfestése mellett nevetgélve társalogtak még jó ideig egymással. Aki pedig testközelből szerette volna megismerni a kifutón látott ruhákat vagy éppen a tervezőket, annak egy igazi kuriózummal kedveskedtek a szervezők, ugyanis az itthoni bemutatóknál cseppet sem megszokott „Designer Room”-ot alakítottak ki egy külön teremben, ahol a vendégek megtapogathatták, maguk elé próbálhatták a kollekciók darabjait, vagy feltehették kérdéseiket a tervezők bármelyikének.

Összegzés

Mindent összevetve egy igazán profin megszervezett, fashion party részesei lehettünk ezen az estén. Mindenképpen említésre méltó, hogy a Budapest Fashion Nights szervezői gondosan ügyeltek arra, hogy a média számára megfelelő körülményeket biztosítsanak, figyeltek a bemutatók utáni jó hangulat fenntartására a remek jazz zene biztosításával, valamint hogy olyan helyszínt választottak, amely nem csupán minden szempontból megfelelő, de valóban méltó is egy igazán színvonalas, stílusos divatesemény megrendezésére. Csak így tovább és reméljük, minél több hasonlóan, igényes divattal kapcsolatos eseményen vehetünk részt a közeljövőben!

AZ ESEMÉNYHEZ KAPCSOLÓDÓ TOVÁBBI TARTALMAK – A BUDAPEST BACKSTAGE AJÁNLÁSÁVAL

A rendezvény DRER értéke: 83 pont

Budapest_Backstage_-_divatrendezvenyek.html
« visszahttp://budapestbackstage.comshapeimage_3_link_0

EXKLUZÍV DIGITÁLIS KIADVÁNY

»»»

BFN