CÍMLAP              RENDEZVÉNYEK              KÉPGALÉRIÁK              DIVATSZAKMA              DIVATTÉRKÉP              RÓLUNK              BB BLOG              BFN

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Photo: Gabor Vanicsek

ELLE
Fashion
Show

2016

2016. április  15-16. - Várkert Bazár

ELLE Fashion Show 2016

– A show folytatódik

2016. április 15-én és 16-án ismét az ELLE Fashion Show várta a Várkert Bazárba a divat örök szerelmeseit, ahol a magyar dizájnerek mellett olasz, lengyel és francia tervező kollekciója is felvonult a kifutón, a számos szponzorált bemutató mellett.

2016. április 15-16. között a fashion rajongók ismét megrohamozták a Várkert Bazárt, hogy részesei lehessenek az ELLE nagyszabású divatrendezvényének. A pénteki, szakmai nap – amire szintén lehetett jegyeket venni – este nyolc órakor kezdődött, ahol elsőként Elementy Wear (Varsó), Paolo Ericco (Milánó) és Valentine Gauthier (Párizs) külföldi tervezők 2016/17 őszi-téli kollekciói vonultak fel, majd a hazai kiemelt dizájnerek kreációi következtek, Kata Szegedi, Kele Clothing és Nora Sarman.

A rendezvényről készült képes beszámoló megtekintéséhez kattintson a képre!

 

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Photo: Gabor VanicsekThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Photo: Gabor VanicsekThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Photo: Gabor VanicsekThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Photo: Gabor VanicsekThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Photo: Gabor VanicsekThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Photo: Gabor VanicsekThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Photo: Gabor VanicsekThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Photo: Gabor VanicsekThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Photo: Gabor VanicsekThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Photo: Gabor VanicsekThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Photo: Gabor Vanicsek

 

A meghívó és az érkezés semmi meglepetést nem tartogatott, bár az eseménnyel kapcsolatban olyan nagynak bizonyult az érdeklődés, hogy viszonylag nehéz feladat állt az előtt, aki be akart jutni a szakmai „estére”, ezt azonban tényleg a nagy érdeklődés számlájára írtuk ezen az estén, mivel az esemény második napján már gördülékenyen ment a bejutás.

A helyszínválasztást kézenfekvő megoldásnak tartottuk, egyrészt a Várkert Bazár viszonylag új és frissnek ható, másrészt jól megközelíthető, így a divatrendezvények többségét jelenleg itt találjuk. A nyolc órai kapunyitás után hamar megtelt az előcsarnok a vendégsereggel, akik vidáman cseverésztek és pezsgőztek, míg a bemutatóterembe való bebocsátásra vártak. Odabent lustán nyújtózó, fehér kifutó várt minket, melynek elejét hószín próbababák tettek érdekessé. A kezdés természetesen váratott egy kicsit magára, de már meg is lepődnénk, ha a divatesemények pontosan kezdődnének, ez már valahogy a divatbemutatókhoz kapcsolódó életrés részévé vált, s talán nem is bánjuk, ha megfelelő környezetben és kellemes társaságban kell várakozni kicsit.

BEMUTATÓ

A péntek esti programot a kiemelt blokk alkotta, melyet a meghívott külföldi tervezők nyitották: Elementy Wear Varsóból, Paolo Ericco Milánóból, majd Valentine Gauthier Párizsból, akiket a magyar dizájnerek: Kata Szegedi, Kele Clothing és Nora Sarman követték, így összesen hat kollekciót vehettünk szemügyre szépen sorjában. A modellcsapat az ELLE szokásos zsánerét hozta, akik teljesen megfeleltek a nemzetközi trendeknek, s akik a visszafogott sminkekkel és egyszerű, tarkón lófarokba fogott hajakkal valóban nem vonták el a figyelmet az est főszereplőiről, a ruhákról. A remekül összeállított programot egy dolog zavarta meg kissé, méghozzá a blokkokon belüli, túl hosszú, 30-40 másodperces intrók, amelyek nem váltak szerves részévé a bemutatóknak, inkább feldarabolták őket. Ráadásul az utolsó tervezői tour után a hatásszünet olyan hosszúra nyúlt, hogy többen azt hitték, hogy vége a programnak és kisétáltak a teremből, holott még csak ezután következett a „meglepetés  finálé” Oláh Ibolyával.

Mindezek ellenére a rendezvényt ezúttal is a jól szervezett és nagyszabású jelzőkkel illetjük, amely méltán vonzott olyan sok embert, hasznosságát pedig mi sem mutatja jobban, minthogy a rendezvény nem csupán egy estének szólt, de a divatszakmán kívüli lelkes közönséget is nyitott kapukkal várta az esemény, ha máskor nem, hát másnap.

A szombati napon ráadásul jóval korábban vette kezdetét az ELLE Fashion Show, a szervezők már déltől várták szeretettel a vendégeket és egészen este kilencig folyamatosan tartottak a divatbemutatós programok.

A szponzorok szerepe egy ilyen többnapos rendezvény alkalmával tagadhatatlanul jelentős, ám nem tartjuk szerencsésnek, hogy a nem kiemelt blokkban szereplő tervezők voltaképpen el lettek „bújtatva”, illetve, hogy a támogatók nevével fémjelzett blokkokban nem igazán tudta a közönség, hogy melyik tervező és milyen kollekciója is vonul fel a kifutón éppen. Az NN Fashion Show mögött például a CAKO és a KARMAN ékszer „bújt meg”, az Erste Fashion Show pedig az ELYSIAN-t rejtette, míg a Huawei Fashion Show a NUDE by NUBU-t, a Nissan pedig az ENIHORN kollekcióját takarta. Véleményünk szerint, ez sem a divattervezőknek, sem a közönségnek és így a szponzoroknak sem igazán szerencsés.

Tudjuk, hogy mennyire fontos minél jelentősebb, és minél direktebb megjelenést biztosítani a támogatók számára, de kommunikációs szempontból talán ők is többet profitálhatnának egy olyan pozitívabb megfogalmazásból, mint például „az NN támogatásával bemutatjuk a CAKO 2016/17 ősz-téli kollekcióját”. Egy ilyen jellegű megközelítéssel valamelyest csökkenteni lehetne a szponzorok megjelenésének túlzott mértékét, ami ezúttal minket azért egy kicsit zavart.

ÖSSZEGZÉS

Összességében néhány apró dologtól eltekintve egy kellemes péntek este és egy izgalmas szombati nap részesei lehettünk idén is az ELLE jóvoltából. Örömmel látjuk, hogy most már évről évre megrendezi a magazin a saját divatnapjait, ahol magas színvonalon és értéket hordozó módon tesz a hazai divatélet pozitív alakulásáért. Úgy érezzük, hogy a rendezvény még keresi az igazi „arcát”, de láthatóan jó úton jár és drukkolunk, hogy a hazai divatkultúra vonala tovább erősödjön az elkövetkező években.

További hasonló tartalmak:

Elle Fashion Days ’13Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány     Marie Claire Fashion Days ’14Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány     Budapest Fashion Night ’13/1Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány

© 2016 Budapest Backstage.
All right reserved. Design by BLOOM