CÍMLAP              RENDEZVÉNYEK              KÉPGALÉRIÁK              DIVATSZAKMA              DIVATTÉRKÉP              RÓLUNK              BB BLOG              BFN

Budapest
Fashion
Night

2016 tavasz

2016. április  5. - Boscolo Event Palace

Budapest Fashion Night 2016 tavasz

PRIESTON és a „lila szerelmi köd”

2016. április 5-én ismét részesei lehettünk a Budapest Fashion Night rendezvésorozatnak, ahol ezúttal Nagy Noémi PRIESTON márkájának új esküvői- és alkalmi ruha kollekciója mutatkozott be a BFN-ek törzshelyén, azaz a gyönyörű Boscolo Hotel Róma termében.

A rendezvényről készült képes beszámoló megtekintéséhez kattintson a képre!

 

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion Night

2016-ban is jól tudtuk, hogy ha elérkezik a tavasz, akkor itt az első BFN ideje, így cseppet sem lepődtünk meg, amikor megkaptuk e-meghívónkat Magyarország legrégebbi, most is működő divateseményére. Bár a meghívó tényén nem csodálkoztunk, maga a meghívó azonban kifejezetten felkeltette az érdeklődésünket, ugyanis meglehetősen eltért az eddig megszokott, visszafogott, decens stílustól, sokkal inkább tűnt most pimaszul szexinek, ami lássuk be, eddig nem volt túl jellemző a BFN-ek meghívóira. Így talán még izgatottabban vártuk az eseményt, mint egyébként is vártuk volna, hiszen a meghívó azt sugallta, hogy itt bizony valami mást várhatunk, mint amit megszoktunk. A rendezvény helyszíne már nem okozott meglepetést, a Boscolo a szokásos eleganciával várt minket, ahogyan a bemutató előtti pezsgőzés és jókedvű forgatag is a régi volt. Újdonságként azonban felfedezhettünk valamit, ami eddig sosem színesítette a rendezvényt: egy mobil fagylaltos kocsit, ami igazán üde színfoltja lett az egész BFN-nek ráadásul nem engedte elfeledni, hogy igen, itt a tavasz, sőt lassan nyakunkon a nyár, s ez a figyelmeztetés talán még kötetlenebbé és vidámabbá tette az egész hangulatot.

BEMUTATÓ

Biztos, hogy nem én voltam az egyedüli, aki igazán kíváncsian lépett a Róma terembe ezen az estén. Nem azért, mert úgy gondolom, hogy a korábbi BFN-ek unalmasak lettek volna, hiszen minden alkalommal más és más tervezővel azonosulhattunk, újabb és újabb divat szemléletmódot csodálhattunk meg a kifutón a kollekciók által, mégis általában tudtuk, hogy mi az irányvonal, tudtuk, hogy eleganciát, egyediséget és minőséget láthatunk majd a bemutató alatt, csak a felsoroltak megnyilvánulásai változtak szezonról szezonra. A PRIESTON azonban a meghívóval felcsigázta az érdeklődésünket, s ez az érdeklődés csak még inkább fokozódott a kollekció nevének hallatán: Heroin! Amint elgondoltuk, hogy milyen is lehet egy Heroin nevet viselő kollekció, a legvadabb képek villantak fel a fejünkben, s ezeket valahogy nehezen tudtuk összeegyeztetni a BFN-nel és a Boscolo Hotellel miliőjével. Így nem csoda, ha tűkön ülve-állva vártuk a bemutató kezdetét…

A kezdet kezdetén nem is ért minket nagy meglepetés, hiszen a rendezvény háziasszonya, Köböl Anita köszöntött minket kedvesen, ahogy szokott, s némi információval is szolgált a várva várt kollekciót illetően. Így megtudhattuk, hogy „a kollekció neve alapvetően a szerelemre utal – arról szól, hogy a szerelem is komoly függőséget okoz, akárcsak a drogok. Ráadásként a kollekció egyik fő színe a lila, amelyet a bódult szerelmi állapotban eluralkodó lila köd inspirált”

A beharangozást követően felcsendült a zene, s rövid ideig csak az kötötte le a figyelmünket, a kifutó üresen ásított a vendégekre, míg megjelent az első modell, aki lassú, elnyújtott léptekkel vonult végig a színpadon, majd meglepő módon leült a közepén…. A pillanatnyi hatásszünetet követően kecsesen felemelte a kezét és légies, mégis dinamikus táncba kezdett (Balázsfi Alexandra nem csak a BFN-ek állandó modellje hanem hivatásos balerina is), amely tökéletesen harmonizált a felkonferálásban elhangzott szerelemmel és az általa keltett lila ködös bódulattal.

A táncost karcsú, szép járású modellek követték a kifutón, akiken végre megpillanthattuk, milyen is a szerelmi függőség ihlette kollekció. Ahogy sorra jöttek ki a lányok, már szemernyi kétségünk sem volt afelől, hogy a PRIESTON tökéletesen beilleszkedik a BFN koncepciójába mind hangulatban, mind stílusban. Elegáns, visszafogottan nőies és harmonikus kollekciót láthattunk, amely nélkülözött bármiféle közönségességet vagy polgárpukkasztó érzetet, amit pedig az elnevezéséből feltételeztünk volna. A kollekcióhoz párosuló érzéki, ajak domináns sminket és ultra nőies, hullámos frizurákat pedig egyenesen imádtuk! Valahogy az egész nagyon kerek érzetet adott: a ruhák, a kollekciót kiegészítő Frey-Wille ékszerek, a sminkek, ahajak és az izgalmas zene, ami pedig szintén sarkalatos pontja szokott lenni egy-egy divateseménynek. Egyedül talán a cipők lógtak ki a sorból, de ez megint csak egyéni ízlés kérdése.

ÖSSZEGZÉS

Régen éreztem már, hogy egy divatrendezvényen ennyire kerek egészet alkot minden. A helyszín, a hangulat, a kollekció és a szervesen hozzá tartozó smink-haj, a zene. Talán, amit most kicsit szerényebbnek éreztem az a Designer Room kínálata. A bemutatót követően ezúttal is egy remek fashion party vezette le az eseményt, így nem is meglepő, ha a 2016-os tavaszi BFN most is két teltházas rendezvénnyel zárult.

 

A Budapest Backstage beszámolói a divatrendezvények szakmai kritikái, melyek a kollekciók értékelésére nem térnek ki (erre vannak más, kifejezetten azzal foglalkozó médiumok). Célunk bemutatni a legfontosabb hazai divateseményeket, valamint rámutatni ezeknek a rendezvényeknek az erősségeire és a felmerülő hibáira egyaránt. Az észrevételeink nem öncélúak. A szakmai jellegű visszajelzések, segítséget nyújtanak a szervezőknek – többek közt a hibák kiküszöbölésére – és segítik a fejlődést. Ezen felül a nagyközönség számára is támogatást nyújtanak  a divatrendezvények pontosabb megértéséhez, megítéléséhez.

További hasonló tartalmak:

Budapest Fashion Night ’14/2Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány     Budapest Fashion Night ’14/1Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány     Budapest Fashion Night ’13/2Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány

© 2016 Budapest Backstage.
All right reserved. Design by BLOOM