CÍMLAP              RENDEZVÉNYEK              KÉPGALÉRIÁK              DIVATSZAKMA              DIVATTÉRKÉP              RÓLUNK              BB BLOG              BFN

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / MCFD

Marie Claire
Fashion Days

2014. november  7-9. - VAM Design

Marie Claire Fashion Days 2014

– Divat dömping két napba sűrítve

Ahogyan azt már jól megszokhattuk, idén is megrendezte a Marie Claire szokásos őszi divatmustráját, s mint eddig minden évben, mi igazán lelkesen indultunk megnézni, mit is mutatnak nekünk a 2014. évben a rendezvényre meghívott tervezők a már jól bevált helyszínen, a VAM Design Centerben.

A teljes hétvégét betöltő Marie Claire Fashion Days az elmúlt évek egyik legnívósabb divateseménye, amelyet minden évben izgatottan várunk, s ezzel valószínűleg nem vagyunk egyedül. Ahogyan azt már a lelkes MCFD rajongók megszokhatták a bemutatók mellett idén is helyet kaptak a programban a workshoppok, érdekes beszélgetések, sminkkel és hajjal kapcsolatos esemény is.

A rendezvényről készült képes beszámoló megtekintéséhez kattintson a képre!

 

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage


A MCFD az egyik olyan ritka és ennek köszönhetően üdítő rendezvény, amelynél a bejutás általában nem okoz problémát, a káoszt a körülményekhez képest jól kezelik a szervezők, s így nem alakul ki bennünk az az érzés, mintha a piacon tolonganánk a legszebb gyümölcsért – ezért pedig kifejezetten hálásak vagyunk, hiszen mégis csak egy kulturális rendezvényre érkeztünk, s éppen ezért nem a „tömött 7-es busz érzést” szeretnénk magunkévá tenni. A profi hozzáállást ráadásul nem csupán a bejáratnál, az akkreditációnál-regisztrációnál tapasztaltuk,  de az egész rendezvény alatt nagyon segítőkésznek bizonyultak az illetékesek, s mivel mi dolgoztunk (is), ezt igazán nagyra értékeltük.

BEMUTATÓ

Azon szerencsések közé tartozunk, akik minden évben meghívást kapnak az eseményre, s mivel mi minden évben lelkesen részeseivé is válunk – nem csak a szakmai napnak, de az egész hétvégének -, így igen jól látjuk, miképp alakul a rendezvény évről évre. Látjuk a folyamatos fejlődést, s hogy egyre több hazai tervezőnek nyújt bemutatkozási lehetőséget a MCFD, hogy valóban szem előtt tartják a hazai divatkultúra fejlődését. A minőségi fejlődés pedig véleményünk szerint annak is köszönhető, hogy érezhetően nagy “szeretettel” szervezik az eseményt, s ez bizony manapság – a mindenható profit világában – igazán becsülendő tulajdonság.

A hétvége alatt rengeteg érdekes program várta a látogatókat. Ha jól számoltunk, akkor a 31 bemutató alatt, több mint 70 dizájner munkáit láthattuk, a 6 magyar blokkban pedig 34 hazai tervező kollekcióját. Ezek a számok szerintünk magukért beszélnek. Kifejezetten jó kezdeményezésnek tartottuk a KREA bemutatót, az Y generáció bemutatóját és a Fiatal tervezők pályázatát, amelyet a Hungária pezsgő támogatott, s amelyen a 25 döntős kreációi mutatkozhattak be, köztük a legjobbnak ítélt, Mán Renáta munkája. Az ifjú tehetségek mellett természetesen a hazai divatvilág ismert tervezőinek alkotásait is viszont láthattuk, az esti tourban olyan ismert tervezői márkák vonultak fel, mint  ANDA, Dori Tomcsanyi, Elysian, Konsanszky, Nora Sarman, NUDE by NUBU és a The FOUR.

A modellcsapatot tekintve is fejlődést láttunk. A kifutóra lépő lányok összképét sokkal egységesebbnek és kiegyenlítettebbnek éreztük, mint az elmúlt években bármikor, valamint az igényes és szép hajak és sminkek is harmonizáltak a bemutató stílusával.

A kifutó is látványosra sikeredett a sok rojtfüggönnyel, amivel sikerült meghittebbé varázsolni a nagyon magas belső teret. Azonban a világítás nem sikerült tökéletesre, mivel a túlvilágított terem rontotta a bemutatók hangulatát.

ÖSSZEGZÉS

Mindent egybe vetve idén is igazán örültünk, hogy részesei lehettünk a MCFD életérzésnek és divatdömpingnek, ahol igényes körülmények között egy igazán kellemes hétvégét tölthettünk el. Hosszú évek óta tartja magát ez a rendezvény a kimagasló események sorában, s nagyon bízunk benne, hogy a Marie Claire így folytatja a jövőben is.

 

DRER pontérték:  90

„Év divatrendezvénye 2014”

További hasonló tartalmak:

Budapest Backstagebeszámoló és kiadványMarie Claire Fashion Days '13     Budapest Backstagebeszámoló és kiadványMarie Claire Fashion Days ’12     Budapest BackstagekiadványMarie Claire Fashion Days ’11

© 2014 Budapest Backstage.
All right reserved. Design by BLOOM