CÍMLAP              RENDEZVÉNYEK              KÉPGALÉRIÁK              DIVATSZAKMA              DIVATTÉRKÉP              RÓLUNK              BB BLOG              BFN

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / FWB

Fashion
Week
Budapest

2014 tavasz

2014. április  12. - Palazza Dorottya

Fashion Week Budapest 2014

– Egy nap a hazai divat

Április 12-én ismét megrendezték a Fashion Week Budapest eseményt, melynek helyszínét ezúttal is a Palazzo Dorottya biztosította, mint a korábbi három alkalommal. A rendezvényen – az elnevezése ellenére – idén sem kaphattunk átfogó képet a hazai divatélettel kapcsolatban, hiszen ezúttal is csak Szegedi Kata, a Nubu, a Je Suis Belle, Anda Emília, Nanushka és a USE kollekcióit mutatták be délelőtt 11 és este 21 óra között, akárcsak az előző alkalommal.

A rendezvényről készült képes beszámoló megtekintéséhez kattintson a képre!

 

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion Days

 

Az első bemutatóra nem sokkal 11 óra előtt érkeztünk. A Palazzo Dorottya-ba érve  jól szervezetten, pillanatok alatt beregisztráltak minket, mi több, a sajtóért felelős szervező – aki hallotta, hogy a Budapest Backstage-től érkeztünk – egy kedves mosoly kíséretében már azelőtt átadta a backstage pass-unkat, hogy mi szóbahoztuk volna. A kitűnő, gondos szervezés egyébként az egész rendezvényre jellemző volt.

A nagyterembe érve a szokásos kép fogadott minket. Letisztult, – a helység üvegtetejének köszönhetően – világos, minimalista hangulatú tér, a már megszokott padokkal, melyek – az ez alkalommal „U” alakú – kifutót vettek körül. A nemzetközi trendeknek is megfelelő környezet részleteiben is igényesen lett kialakítva, azonban összességében mégis hangulattalan maradt. A kifutó „kapuja” viszont merőben eltért az eddigiektől és sokkal, izgalmasabb látványt nyújtott, mint a korábbi bemutatókon.

BEMUTATÓ

A divatbemutatóknál idehaza szokásosnak tekinthető félórás késéssel indult Szegedi Kata – az esemény első divattervezőjének – bemutatója. Ezt követően – lévén ezúttal is 8-10 perces bemutatókat láthattunk – közel két órás szünetekkel a NUBU, a Je Suis Belle, Anda Emília, Nanushka és a USE ősz-téli kollekcióit tekinthettük meg. A hosszú szüneteknek köszönhetően mód nyílt minden bemutatóra egyedi sminkeket készíteni és a frizurákkal is „játszani” egy kicsit, így mindenképpen meg kell dicsérnünk a magas színvonalú szakmai munkát, amit a backstage-ben végeztek a nap folyamán. Bár az  eredménye – akárcsak a modellcsapat színvonala – a hasonló méretű és jellegű nemzetközi bemutatótrendeknek felelt meg, az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a személytelen stílus nem tartozik a kedvenceink közé.

Az eseménynek nem csak a közreműködő  tervezői, de a közönsége is csekély mértékben változott az évek során, így a padsorokban – akárcsak korábban – rendszeresen megtalálhattuk a város „legtrendibb”, a divatszakma holdudvarába tartozó „törzscsoportot”.

Miért is jó ellátogatni a Fashion Week Budapestre?  Mert ha ott vagyunk, akkor az azt jelenti, hogy sikerült bekerülni egy elég zárt, elit csoportba és bosszanthatjuk az ismerőseinket, hogy mi ott voltunk... Egy kicsit komolyabban nézve, azért, mert egy nemzetközi mintára és stílusra épülő rendezvényt nézhetünk meg, kiváló hazai divattervezőkkel.

Ha ezek az érvek azonban nem hoznak lázba, akkor nézzük csak, mivel is érdemes számolnunk mielőtt beáldoznánk a szombatunkat… A bemutatók két óránként kezdődnek és jellemzően 8-10 percig tartanak, ráadásul és mindegyikre külön-külön kellene meghívót szerezni, a rövidke bemutatók pedig valahogy elveszik az a varázslatot, ami általában magával ragadja a közönséget egy nagybemutató alkalmával.

ÖSSZEGZÉS

A Fashion Week Budapest egy szakmailag kiváló divatrendezvény, amely kitűnő hazai divattervezőknek biztosít megjelenési lehetőséget. Mint azt már mi is többször leírtuk, a rendezvény elnevezése félrevezető, hiszen bár néhány elemében igyekszik hasonlítani a fashion week-ekre, de éppen a legfontosabbakban – mint például a széles nyilvánosság, sokszínűség, átfogó kép bemutatása – messze elmarad azoktól. Örülünk a színvonalas esemény fejlődésének, azonban egy nap alatt összesen 60 percnyi divatbemutatót fashion week-ként kommunikálni árt a hazai divatkultúra ügyének.

 

DRER pontérték:  80

További hasonló tartalmak:

Central European Fashion Days ’14Budapest Backstagekiadvány     Budapest Fashion Night ’14/2Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány     Budapest Backstagebeszámoló és kiadványFashion Week Budapest ’13/2

© 2014 Budapest Backstage.
All right reserved. Design by BLOOM