CÍMLAP              RENDEZVÉNYEK              KÉPGALÉRIÁK              DIVATSZAKMA              DIVATTÉRKÉP              RÓLUNK              BB BLOG              BFN

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion Days

ELLE
Fashion
Show

2014

2014. április  4. - Millenaris „ B” épület

ELLE Fashion Show 2014

– Egy csipet Párizs

A tavaly debütáló ELLE Fashion Show idén is két napon át tartotta izgalomban a divatra érzékeny látogatókat. Az eseménynek a Millenáris D épülete adott otthont, ahol nem csupán Tomcsányi Dóri, Szegedi Kata és a Nubu kollekcióit csodálhattuk meg, de három francia tervező, Valentine Gauthier, Octavio Pizarro, Christine Phung is megmutatta őszi-téli kollekcióját.

A rendezvényről készült képes beszámoló megtekintéséhez kattintson a képre!

 

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion DaysThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Marie Claire Fashion Days

 

Tavaly rendezte meg a magazin az első divatnapokat, amin szintén részt vettünk és ami szintén a Millenáris D épületében kapott helyett. Annak ellenére, hogy mi annyira nem kedveljük ezt a helyszínt – mivel kifejezetten hangulattalannak érezzük, ráadásul nehéz az oszlopok miatt elhelyezni a kifutót – idén sokkal kedvezőbb képet mutatott a múlt évhez képest. A bejutás is gördülékenyebben zajlott, mint legutóbb, így bátran állíthatjuk az ELLE Fashion Show bizony pozitív irányba fejlődött.

BEMUTATÓ

A karszalagok felragasztása és a ruhatár meglátogatása után pezsgővel a kezünkben vettük szemügyre az idei miliőt. A hosszan elnyúló kifutó mentén trükkös tükrös díszítés futott végig, amely kifejezetten budoár hangulatot kölcsönzött a rendezvénynek, s nekünk olyan érzésünk támadt, mintha csak egy csodásan felszerelt gardróbba lestünk volna be, ahol a lányok ruhákat próbálgatnak az esti randihoz vagy épp a délutáni sétára. Egy gardróbban persze nincs akkora közönség, mint amilyen itt volt az este, de ez is jó irányba változott a tavalyihoz képest, ugyanis bár sokan voltak, mégsem fuldokoltunk az elviselhetetlen tömeg miatt.

A bemutatót szemlélve rájöttünk, hogy az ELLE Fashion Show-nak (még?) nincs kifejezett koncepciója, hiszen egészen más összképet mutatott a 2013-as rendezvényhez képest. A modellek között nem láttunk nagy melléfogást, ahogy a hajak is konszolidált képet mutattak a sminkekkel egyetemben.

A világítás is megfelelőnek bizonyult, bár most is tudtunk volna javítani rajta – de melyik rendezvényen nem –, ahogy a zene terén is el tudtunk volna hangulatosabbat képelni.

A bemutató után – szintén a tavalyival ellenben – még tűréshatáron belül szólt a zene, s így idén valóban megoszthattuk egymással a gondolatainkat a rendezvénnyel kapcsolatban, amelyben érdekes párhuzamokat véltünk felfedezni. Ilyen párhuzamnak bizonyult, hogy mindannyian úgy éreztük, hogy a sok támogatói bemutató helyett lehetett volna erőteljesebb a hazai divatvilág képviseltsége, hiszen Magyarország tele van tehetséges tervezőkkel.

ÖSSZEGZÉS

Mindent egybevetve határozott fejlődést láttunk az ELLE Fashion Show-val kapcsolatban. Azt is érezni, hogy még fiatal rendezvényről beszélünk, ami keresi a „hangjá”, de határozottan állíthatjuk, hogy jó irányba halad.

 

DRER pontérték:  83

További hasonló tartalmak:

Budapest Backstagebeszámoló és kiadványElle Fashion Days ’13     Marie Claire Fashion Days ’14Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány     Budapest Backstagebeszámoló és kiadványBudapest Fashion Night ’13/1

© 2014 Budapest Backstage.
All right reserved. Design by BLOOM