CÍMLAP              RENDEZVÉNYEK              KÉPGALÉRIÁK              DIVATSZAKMA              DIVATTÉRKÉP              RÓLUNK              BB BLOG              BFN

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion Night

Budapest
Fashion
Night

2014 ősz

2014. november  26. - Boscolo Event Palace

Budapest Fashion Night 2014 ősz

– Stílusos fashion party 1975, CAKÓ és GABO SZERENCSES bemutatókkal

2014. november 26-án ismét hatalmas sikerrel zárult a 15. Budapest Fashion Night, ahol rendhagyó módon három tervezői márka legújabb kollekcióját láthattuk. A fashion party-val egybekötött divatszakmai rendezvényen ezúttal az 1975, CAKO és GABO SZERENCSES mutathatta be legújabb munkáit a Boscolo Hotel impozáns falai között.

A rendezvényről készült képes beszámoló megtekintéséhez kattintson a képre!

 

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion Night

A Budapest Fashion Nights azon rendezvények egyike, amelyekre hosszú évek óta számíthatunk, s amely következetesen megrendezi a bemutatóit a tavaszi és az őszi szezonban egyaránt. Jó tudni, hogy ha tavasz, akkor BFN és ha ősz, akkor is BFN, megbízhatóan ott van, jelen van, színvonalasan, rendíthetetlenül. Ráadásul amellett, hogy majdnem 10 éve elvitathatatlanul fix pontja a hazai divatéletnek, a minőségből sem engedett a BLOOM Fashion Group, s évről évre töretlen lelkesedéssel keltik életre Budapest egyik legnívósabb divatrendezvényét.

Mint minden tavasszal és ősszel idén is izgatottan vártuk a meghívónkat az eseményre, amely meg is érkezett, s bár most hiányoltuk belőle az utóbbi időben már megszokottá vált csodás képeket, azért gyorsan regisztráltuk is magunkat az online felületen. Ezúttal is két időpont közül lehetett választani, hiszen az elmúlt pár évben már természetessé vált, hogy a nagy érdeklődésnek és rengeteg vendégnek köszönhetően egy este kétszer is bemutatták a kollekciókat.

A helyszínről továbbra is csak szuperlatívuszokban tudunk nyilatkozni: elegáns, patinás, gyönyörű, igényes, ráadásul remekül megközelíthető. A bejutás is gyorsan, gördülékenyen történt, nem kellett hosszú órákat álldogálni, s ez csak fokozta a lelkesedésünket. A fotósoknak jól kialakított dobogó, az újságíróknak külön szektor járt, ez is már megszokott „luxus” a BFN-re érkező médiaszakembereknek. (nem is értjük, hogy ez máshol miért nem magától értetődő)

BEMUTATÓ

A 2014-es őszi BFN-en nem egy, nem kettő, hanem rendhagyó módon három tervezői márka kollekciója is kifutóra lépett. Az 1975, CAKO és GABO SZERENCSES egyaránt a street fashiont képviselték, s ez igazi újdonságnak számított a rendezvény életében, hiszen eddig leginkább az „alkalmi” öltözékekkel dolgozó hazai tervezői márkákat láthattuk a BFN-en kifutóján. Míg a kezdésre vártak a vendégek pezsgőt vagy gyümölcslevet kortyolhattak a hangulatos előtérben, a sajtó munkatársai pedig előre elfoglalhatták helyeiket a fotósdobogón illetve az újságírók számára fenntartott - a jegyzetelést elősegítő - enyhén megvilágított szektorban. A bemutatót most is a felkonferálás nyitotta meg, amely után megtekinthettük a három tervező 2014-15 ősz/tél kollekcióját, majd egy rövid lekonferálás zárta a hivatalos programot, szépen keretbe foglalva a kifutón történteket. A bemutató 3 jól elkülöníthető blokkból állt, de a stílust mégis valahogy egységesnek éreztük, hiszen mindhárom tervezői márka a fiatalos, vagány vonalat képviselte. A modelleket a szervezők most is jól válogatták össze, talán egy vagy két lány nem illett a csapatba, de végül is ez ízlés kérdése is.  A friss, street fashion kreációkhoz remekül illettek a szoros lófarokba fogott hajak és a letisztult sminkek, kicsit olyan érzésünk támadt, mintha egy kávézóban ülnénk és egy verőfényes őszi délutánon figyelnénk a nagyon trendi lányokat, akik éppen az utcán sétálgatnak.

A lekonferálást követően pedig egy igazi fashion party várt minket az előtérben, ahol megejthettük szokásos eszmecserénket a divatszakma iránt érdeklődő többi vendéggel.

Már-már úgy érezzük ezeken a rendezvényeken, mintha hazaérnénk, hiszen valóban minden évben kétszer is részeseivé válunk a BFN-nek és mindig olyan „ismerős érzés” fog el minket, amikor a Boscolo Róma terme előtt állunk és jókedvűen beszélgetünk a látottakról.

ÖSSZEGZÉS

Összességében megint egy csodás élménnyel gazdagodtunk a Budapest Fashion Nightnak köszönhetően.  Hogy voltak-e hibák az est folyamán? Persze, biztosan valakinek ez nem tetszett, valakinek meg az. Hibák, bakik mindig vannak, de mi egyet sem éreztünk szembeötlőnek és a hibákon felül vagy inkább azokkal együtt is szeretjük ezt a rendezvényt, mert mindig ugyanaz, mégis mindig más, egy állandó, minőségi rendezvény, biztos pont, amire számíthatunk ebben a nyughatatlan, örökké változó, kaotikus világban.

 

DRER pontérték:  89

További hasonló tartalmak:

 Budapest Fashion Night ’14/1Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány    Budapest Fashion Night ’13/2Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány    Budapest Backstagebeszámoló és kiadványBudapest Fashion Night ’13/1

© 2014 Budapest Backstage.
All right reserved. Design by BLOOM