CÍMLAP             RENDEZVÉNYEK             KÉPGALÉRIÁK             DIVATSZAKMA             PROJEKTEK             DIVATTÉRKÉP             RÓLUNK             BB BLOG

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion Night

ELLE
Fashion
Show

2013

2013. március 20. - Millenaris „ D" épület

Alig egy héttel a bemutató után tragikus körülmények között elhunyt Király Tamás, a magyar divatszakma ikonikus alakja, aki igazi színfoltot  jelentett nem csak a hazai, de a nemzetközi  fashion-élet palettáján is. Egy valódi alkotó volt, aki leginkább – nem ritkán kifejezetten polgárpukkasztó – divat performanszaival szerzett hírnevet a nagyvilágban. Már tudjuk, hogy ez alkalommal lépett utoljára a számára annyi sikert hozó deszkákra, ez volt  az utolsó finálé. Alkotott 60 évet.

 

 

Elle Fashion Show 2013

– A divat mindenkié

Március végén rendezte meg az Elle Magazin az Elle Fashion Show-t, amelyen francia tervezők és prominens magyar designerek ruhát is megtekinthette a nagyközönség. A kétnapos rendezvényen a profi modellek mellett fogyatékkal élő hölgyek is a kifutóra léptek bebizonyítva, hogy a divat igenis mindenkié, legyen az alacsony, magas, vékony vagy telt, hosszú combú vagy kerekes székes.

Képes beszámolónk és írásunk az ELLE Fashion Show-ról jubileumi divatrendezvényéről.

 

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion Night

Kissé rendhagyó módon 18 fővel érkeztünk az Elle Fashin Show-ra, ugyanis a Budapest Backstage Magazin a The Beauty Ambassador - Magyarország Szépségnagykövete kiemelt támogatójaként meginvitálta a 18 döntős lányt a divatrendezvényre. Így egy meglehetősen feltűnő csapattal érkeztünk és néztük végig az Elle Magazin legújabb kezdeményezését. A bejutás zökkenőmentesen zajlott, aminek nagyon örültünk, hiszen rengetegen kíváncsiak voltak a rendezvényre, mégsem alakult ki hatalmas tumultus a regisztrációs pultok előtt.

BEMUTATÓ

A Millenáris igazán jól megközelíthető és méreteiben is megfelelő egy ekkora esemény befogadásához, a D épület előnytelen adottságai azonban kissé rontottak az egyébként kedvelt helyszínválasztáson. A hatalmas kifutó két oldalán székek sorakoztak, míg az egyik mögött egy Z alakú rámpa futott a felső szintre. A rámpáról egész jó kilátás nyílt a színpadra, bár a tömeg miatt ez is kevésnek bizonyult, így a legfelső emeleten próbáltunk helyet találni magunknak, ami ha nem is eredménytelenül, de csak hosszas küzdelem árán sikerült. Aki még így sem látta a kifutót, az a vele szemközti óriás kivetítőn kísérhette figyelemmel a lényeget, sőt itt a tervezőkről kisfilmeket is láthattunk egy-egy tour között. A rendezvénysorozat első napján francia tervezők exkluzív ruhakölteményeit csodálhattuk meg, melyet a magyar dizájnerek Párizs ihlette kreációi követtek. Ez utóbbiak fogyatékkal élő modellek közvetítésével (is) vonultak a kifutóra, hiszen a rendezvény fő szlogenje is ezt hirdette: a divat mindenkié. Ennek keretén belül a Miss Colours Hungary győztesein és paralimpikonokon is láthattuk a tervezők ruháit.

A magyar dizájnerek közül a Daalarna, az Elysian, Katti Zoób, Király Tamás, a Manier és Sziráczky Brigitta kreációi is kifutóra vonultak.

A kezdeményezést igazán jónak tartottuk, hiszen mindig örülünk, ha a divatszakma jeles képviselői összefognak, ráadásul a sérült modellek bevonása is nemes ügy, amely a közönségnek is tetszett, mi sem bizonyította ezt jobban, mint hogy elismerően megtapsolták a megváltozott képességű modellek mindegyikét.

A technikai megoldások közül a panorámavetítés tetszett nagyon, azt azonban sajnáltuk, hogy eldugva a széksorok mögött alig érvényesült ez a remek ötlet. Közvetlenül a kifutó mellett sokkal nagyobb hatást érhettek volna el vele, így azonban többen észre sem vették ezt a látványelemet.

Az összesen 9 (francia és magyar) tervező kollekcióit felvonultató bemutatót természetesen egy fashion party követte, amelyen mindenki megvitathatta a látottakat, s elcseveghetett volna az élet dolgairól, ha nem lett volna a zene borzasztóan hangos. Ez láthatóan többeket is zavart, bár akadtak olyanok is, akik dagadó nyaki erekkel próbálták túlkiabálni a zenét és beszélgetésbe bonyolódni egy-egy ismerőssel.

ÖSSZEGZÉS

Összességében egy jól megrendezett, alapvetően jó kezdeményezésnek lehettünk tanúi. Örömmel láttuk, hogy milyen remekül együtt tudnak dolgozni a magyar divatszakma képviselői, ha azt valaki ügyesen összefogja és lám, még egy nemes ügy is belefért a divat - sokszor felszínesnek ítélt – világába.

 

DRER pontérték:  80

A Budapest Backstage beszámolói a divatrendezvények szakmai kritikái, melyek a kollekciók értékelésére nem térnek ki (erre vannak más, kifejezetten azzal foglalkozó médiumok).  Célunk bemutatni a legfontosabb hazai divateseményeket, valamint rámutatni ezeknek a rendezvényeknek az erősségeire és a felmerülő hibáira egyaránt. Az észrevételeink nem öncélúak. A szakmai jellegű visszajelzések, segítséget nyújtanak a szervezőknek – többek közt a hibák kiküszöbölésére – és segítik a fejlődést. Ezen felül a nagyközönség számára is támogatást nyújtanak  a divatrendezvények pontosabb megértéséhez, megítéléséhez.

További hasonló tartalmak:

Elle Fashion Show ’14Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány     Budapest Backstagebeszámoló és kiadványMarie Claire Fashion Days '13     Marie Claire Fashion Days ’12Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány

© 2015 Budapest Backstage.
All right reserved. Design by BLOOM