CÍMLAP             RENDEZVÉNYEK             KÉPGALÉRIÁK             DIVATSZAKMA             PROJEKTEK             DIVATTÉRKÉP             RÓLUNK             BB BLOG

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion Night

Budapest

Fashion

Night

2013 ősz

2013. október  15. - Boscolo Event Palace

Budapest Fashion Night 2013 ősz

– a 20 éves MANIER nagysikerű bemutatója

2013. október 15-én ismét megnyitotta kapuit a Budapest Fashion Night, s ahogyan azt már az utóbbi alkalmakkor megszokhattuk a 2013-as őszi rendezvénynek is a patinás Boscolo Hotel Róma terme adott otthont, ahol a Németh Anikó nevével fémjelzett Manier tervezői márka mutatta be legfrissebb kollekcióját.

Képes beszámolónk és írásunk a Budapest Fashion Night rendezvényről.

 

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightEljött az ősz, így eljött a BFN ideje is, értesültünk az ízléses meghívóból, amely virtuális postaládánkba landolt néhány héttel ezelőtt. Fel is írtuk naptárainkba az október 15-i dátumot, majd a kért elektronikus felületen lelkiismeretesen be is regisztráltunk a Manier friss kollekcióját bemutató eseményre. Ez alkalommal is a Boscoloba érkeztünk, amit még mindig jó helyszínnek tartunk, lévén, hogy a város közepén található és meglehetősen impozáns is. Miután a nevünket gyorsan megtalálták a listán egy-egy pohár pezsgőt szorongatva vártuk, mit is mutat most nekünk Németh Anikó, a Manier márka tervezőnője.

BEMUTATÓ

Azt hiszem, aki ismeri a hazai divatvilágot, annak nem kell bemutatni Németh Anikót és a keze alól kikerülő ruhákat. Aki esetleg nem ismerné a tervezőnőt és munkáit, annak azonban eláruljuk, hogy ő bizony művészlélek, méghozzá a javából. Kreatív, különleges, impulzív személyiség, ahogyan a ruhái, sőt a bemutatói is mindig valahogy „mások”, mindig egyfajta mesevilágot tárnak elénk. Nem véletlen, hogy alkotásait kifejezetten kedvelik színházi és más előadói közegekben is.

Miután a regisztráció alkalmával kértem újságírónak fenntartott ülőhelyet – ami már szintén megszokott a BFN-eken –, így remek helyről, a fotósdobogó mellől nézhettem a bemutatót, sőt apró fény is segítette a jegyzetelésemet. S ha már ideális volt a körülmény a jegyzetelésre, jegyzeteltem is serényen. Például azt, hogy a terembe való belépésünkkor már szólt a zene és a modellek a kifutón pózoltak: hajlongtak, a lábukat lóbálták vagy épp a karjukkal tettek kecses mozdulatokat. A lányok egyébként kifejezetten csinosak voltak, karcsúak, szép arcúak, s nem lengte be őket, az a mostanság oly divatos, unisex jelleg. A sminkek diszkréten simultak a modellek arcára, az alsó vízvonalon aranyló festék mégis extravagánssá és színpadiassá tette a make up-ot. A hajak leginkább a lovak sörényére emlékeztettek, ami értelmet is nyert a bemutató alatt, ugyanis több ízben patadobogás és nyerítés rázta fel a nézősereget. Valahogy az egész olyan meseszerűen hatott, ahogy a lányok jöttek a különleges ruhákban, a fejbúbon feltornyozott hajjal, csillogó sminkkel, s közben hol klasszikus zene szólt, hol egy hátas horkantott nagyokat. De persze mindez cseppet sem meglepő, ha jártunk már Manier bemutatón, hiszen egyetlen olyan Németh Anikó által megálmodott rendezvény sem jött eddig létre, amely olyan lett volna, mint egy szokványos bemutató. S hogy valóban teljes legyen a színpadi hatás, egy komolyzenei előadásnak is részesei lehettünk két tour között, amikor is Takác Zsuzsanna lépett a kifutóra, hogy elkápráztasson minket a hangjával.

A hivatalos programot természetesen most is egy kellemes, élőzenével kísért party zárta, ahol nevetgélve beszélgettünk, építettük a szakmai kapcsolatokat , majd ellátogattunk a „Designer roomba” is, ahol a tervezőnővel beszélgethettünk és közelről is megnézhettük, megtapogathattuk a korábban a kifutón látott ruhákat. S akinek ez sem volt elég testközeli élmény, az fel is próbálhatta őket, ahogy szemtanúi is lettünk egy ilyen „átváltozásnak”. Azt hiszem, ennél interaktívabb bemutatót képzelni sem lehetett volna!

ÖSSZEGZÉS

Összességében egy fantasztikus hangulatú és remekül megszervezett rendezvény vendégei lehettünk. Biztosak vagyunk benne, hogy a hosszú évek rutinja is közrejátszik abban, hogy a BFN évről évre egyre profibb, de az is jól látszik a szervezőkön, hogy bár 9 éve és a 13. alkalommal rendezik már meg az eseményt, nem fásultak bele, s számukra minden egyes Budapest Fashion Nights egy új szerelem, amibe ugyan olyan lelkesedéssel vetik bele magukat, mintha az első lenne. Gratulálunk és reméljük, hogy még 13 hasonló estére leszünk hivatalosak az elkövetkezendő 9 évben.

 

DRER pontérték:  89

A Budapest Backstage beszámolói a divatrendezvények szakmai kritikái, melyek a kollekciók értékelésére nem térnek ki (erre vannak más, kifejezetten azzal foglalkozó médiumok).  Célunk bemutatni a legfontosabb hazai divateseményeket, valamint rámutatni ezeknek a rendezvényeknek az erősségeire és a felmerülő hibáira egyaránt. Az észrevételeink nem öncélúak. A szakmai jellegű visszajelzések, segítséget nyújtanak a szervezőknek – többek közt a hibák kiküszöbölésére – és segítik a fejlődést. Ezen felül a nagyközönség számára is támogatást nyújtanak  a divatrendezvények pontosabb megértéséhez, megítéléséhez.

További hasonló tartalmak:

Budapest Fashion Night ’13/2Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány    Budapest Backstagebeszámoló és kiadványBudapest Fashion Night ’12/2    Budapest Backstagebeszámoló és kiadványBudapest Fashion Night ’12/1

© 2015 Budapest Backstage.
All right reserved. Design by BLOOM