CÍMLAP             RENDEZVÉNYEK             KÉPGALÉRIÁK             DIVATSZAKMA             PROJEKTEK             DIVATTÉRKÉP             RÓLUNK             BB BLOG

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion Night

Budapest

Fashion

Night

2013 tavasz

2013. május  28. - Boscolo Event Palace

Budapest Fashion Night 2013 tavasz

– a Maison Marquise bemutatkozott Magyarországon

Május 28-án ismét hatalmas érdeklődés közepette rendezte meg a BLOOM Fashion Group a 12. Budapest Fashion Night-ot. A Boscolo Róma termében most Tóth Bori új brandje, a MAISON MARQUISE mutatkozott be, méghozzá hazai nagybemutatón először. Az est egyik „meglepetéseként” Epres Panni is kifutóra lépett, Magyarország első Szépségnagykövete pedig díszvendégként vett részt az eseményen, sőt a The Beauty Ambassador döntős lányaival is találkozhattunk.

Képes beszámolónk és írásunk a Budapest Fashion Night rendezvényről.

 

The most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion NightThe most outstanding moments of Hungarian Fashion / A magyar divat legszebb pillanatai - Budapest Fashion Backstage / Budapest Fashion Night

 

Ismét a Boscolo Róma termébe érkeztünk, hogy részesei lehessünk a Budapest Fashion Nights rendezvénysorozat legújabb eseményének. A Boscolo mint helyszín igazán illik az esemény stílusához, hiszen patinás, gyönyörű és exkluzív, ráadásul évek óta otthont ad a BFN-nek, amelyeken már nem csupán egy, hanem két – teltházas - bemutató biztosítja, hogy minden vendég kényelmesen élvezhesse a rendezvényt.

 

BEMUTATÓ

A MAISON MARQUISE Tóth Bori új brandje, amelyet itthon még nem láthattunk nagybemutatón, így igazán kíváncsian vártuk, mivel is lep meg minket a tehetséges tervezőnő. Az orosz piacon nagy sikert aratott márka kifejezetten exkluzív és luxustermékeket vonultat fel. A ruhák a moszkvai divathéten elnyerték a legjobb couture kollekciónak járó díjat, s bár itthoni üzletekben (még) nem lehet kapni Tóth Bori legújabb kreációit, mégis nagy érdeklődés övezi már most a MAISON MARQUISE-t.

A Bloom ezúttal is kitett magáért, ami a szervezést illeti. A meghívónk jó előre megérkezett, s a regisztrációval sem kellett sokat törődnünk, ugyanis mindez online felületen zajlott. Ezt a megoldást igazán jó ötletnek tartottunk, hiszen amellett, hogy az űrlap kikérdezet minket a nevünkről, médiánkról és elérhetőségeinkről azt is „megtudakolta”, hogy kívánunk-e kísérőt hozni magunkkal, igényt tartunk-e sajtó-ülőhelyre vagy szeretnénk-e személyes interjút készíteni a tervezővel. Míg a fotósok munkáját többszintes dobogó segítette – amelyen csak azok foglalhattak helyet, akik a média részére képanyagokat készítettek –, addig az újságíróknak egy kifejezettem a számukra fenntartott, enyhén megvilágított szektort különítettek el a szervezők, hogy ezzel segítség a jegyzetelést. Ez igazán tetszett nekünk, hiszen megfelelő körülmények híján, általában elég mostoha körülmények között kénytelenek a média munkatársai dolgozni.

A nagy érdeklődésre tekintettel Tóth Bori ruhái az est folyamán kétszer is bemutatkoztak, de ezt már tapasztalhattuk a korábbi BFN-eken is, hiszen nem ez volt az első alkalom, hogy egy este folyamán kétszer is kifutóra léptek a modellek. S ha már a modelleknél tartunk, itt találkozhattunk a rendezvény egyik meglepetésével, ugyanis Epres Panni is ott lépdelt köztük Tóth Bori ruháiban, elegánsan, légiesen, ahogyan azt már megszokhattuk tőle. A BFN háziasszonyi szerepét ismét Köböl Anita, öltötte magára, aki a tőle megszokott vidám és profi módon konferálta fel az eseményt.

A lányok sminkjét – amelyért Graff Dóra és csapata felelt – kifogástalanként jellemezhetnénk a leginkább, s a Perányi Ádám által vezetett fodrászcsapat is kitett magáért a backstage-ben, a fejbúbon magasított kontyos lófarok ugyanis igazán különleges hangulatot kölcsönzött a lányoknak. A világítás szépen szórta fényeit a kifutóra, s a zenével kapcsolatban is csak apró, laikusoknak elhanyagolható hibát fedeztünk fel.

Mindkét bemutató után megnyitotta kapuit a Designer Room, ahol a vendégek testközelből is megcsodálhatták a modelleken látott ruhákat, sőt a tervezőnővel is beszélhettek személyesen. Az előtérben pedig hangulatos levezető party várta az egybegyűlteket, ahol kellemes élőzene kíséretében cseveghettek egymással, és ahol találkozhattak a The Beauty Abassador, azaz a Szépségnagykövet választás győztesével valamint a „hivatalos” szépségnagyköveti autóval is.

 

ÖSSZEGZÉS

Összességében a 12. Budapest Fashion Nights is egy remek hangulatú, összeszedett rendezvénynek bizonyult, ahol mondhatjuk, hogy minden a helyén volt: ruhák, sminkek, hajak, modellek, szervezés… Kellhet ennél több?

 

DRER pontérték:  80

A Budapest Backstage beszámolói a divatrendezvények szakmai kritikái, melyek a kollekciók értékelésére nem térnek ki (erre vannak más, kifejezetten azzal foglalkozó médiumok).  Célunk bemutatni a legfontosabb hazai divateseményeket, valamint rámutatni ezeknek a rendezvényeknek az erősségeire és a felmerülő hibáira egyaránt. Az észrevételeink nem öncélúak. A szakmai jellegű visszajelzések, segítséget nyújtanak a szervezőknek – többek közt a hibák kiküszöbölésére – és segítik a fejlődést. Ezen felül a nagyközönség számára is támogatást nyújtanak  a divatrendezvények pontosabb megértéséhez, megítéléséhez.

További hasonló tartalmak:

Budapest Fashion Night ’13/2Budapest Backstagebeszámoló és kiadvány    Budapest Backstagebeszámoló és kiadványBudapest Fashion Night ’12/2    Budapest Backstagebeszámoló és kiadványBudapest Fashion Night ’12/1

© 2015 Budapest Backstage.
All right reserved. Design by BLOOM