CÍMLAP             RENDEZVÉNYEK             KÉPGALÉRIÁK             DIVATSZAKMA             PROJEKTEK             DIVATTÉRKÉP             RÓLUNK             BB BLOG

Hangulatos Manier bemutató a belvárosban

– Németh Anikó rendhagyó bemutatója

BEMUTATÓ

A bemutatóra szépszámú vendégsereg gyűlt össze a Manier szalon előtt megépített kifutó körül. Voltak meghívottak, divatrajongók és járókelők akiket a program fényei, hangjai vonzottak oda a környékről.

A kifutón kilenc lány mutatta be a 2011 tavasz/nyári Manier kollekció. A tervezőnő mostani divat-performance-ban is megmutatta, hogy ő hús-vér embereknek tervez akik mernek egyéniségek lenni. Ennek igazolására három divatmodell, három kortárs táncos és három – ami igen ritka –  nőiesebb alakú modellből állt a bemutatós csapat. A kortárs táncbetétekkel tűzdelt bemutatót élő zenei produkció kísérte, ami kifejezetten stílusos, izgalmas volt és a projektet egy egységes kulturális programmá formálta.

A kollekció most is megszokottan Németh Anikós volt. A öltözékek jelentős részéről nehezen képzelhető, hogy hétköznapokon csak úgy magára ránthatja az ember, hogy leszaladjon vásárolni, de nem is ezzel a céllal jöttek létre. Sokkal inkább a tervezőnő kreatív önkifejezését szolgálják, a gyakran színpadi jelmezre emlékeztető darabokkal tűzdelt kollekciók. Ezeket a ruhákat ki kell tölteni egyéniséggel, így nem véletlen, hogy a Manier ruhákat gyakran láthatjuk színpadokon különböző stílusú előadókon.

A bemutatóval kapcsolatosan mindenképpen meg kell említenünk Poppre Orsolya munkáját, aki a kollekcióhoz remek látványcipőket készített.

ÖSSZEGZÉS

Egy kifejezetten kellemes divateseményen vettünk részt. Ezúttal a kollekció, a bemutató, az élő zenei produkció és a hangulatos szabadtéri környezet egy kerek egésszé állt össze. Különösen üdvözölendő, hogy a rendezvényen bárki részt vehetett és így az esemény alkalmas volt a hazai divatkultúrát szélesebb körben is népszerűsíteni. Ilyen jellegű és minőségű rendezvényből mi szívesen látnánk sokkal többet Budapesten.

A digitális kiadvány a klaviatúra nyilaival is lapozható.
Belekattintva egész képernyőn is nézhető.

Az Opera tőszomszédságában, a „kis Fashion street”-ként is emlegetett Hajós utcában, egy rendhagyó divateseményre került sor. Németh Anikótól, a Manier tervezőjétől megszoktuk, hogy nem hajlandó hagyományos divatbemutatóban gondolkodni és ezt most is bizonyította.

Ahogy öltözékei, úgy bemutatói is különlegesek és most már úgy gondolom, ez így is van rendjén.

Képes beszámolónk és írásunk a Mannier divatbemutatójáról.

Manier

bemutató
2011 s/s

2011. április  12. / Hajós utca

AZ ESEMÉNYHEZ KAPCSOLÓDÓ TOVÁBBI TARTALMAK – A BUDAPEST BACKSTAGE AJÁNLÁSÁVAL