CÍMLAP             RENDEZVÉNYEK             KÉPGALÉRIÁK             DIVATSZAKMA             PROJEKTEK             DIVATTÉRKÉP             RÓLUNK             BB BLOG

HERCZEG
bemutató

2011

ősz/tél

15 éves a HERCZEG brand

– Ünnepi bemutató a Moulin Rouge-ba

BEMUTATÓ

Herczeg Zoltán divattervezőt mindig az extravagáns elegancia jellemezte. Felrúgva a konvenciókat, néha már már polgárpukkasztó módon olyan öltözékeket tervez amelyek a nyugati popkultúra ízlésvilágára építkezik, fittyet hányva a pillanatnyi trendeknek. Öltözékei feltűnőek és kirínak az idehaza megszokott ízlésvilágból. Viselésükhöz nem elég felvenni azokat, de viselni is tudni kell. Nem véletlen választják ruháit sokan a show bisiness-ben tevékenykedők közül.

A bemutató most is rendhagyó volt mint mindig. A Herczeg Zoltántól megszokott öltözékek ez alkalommal betyáros kalapokkal, hatalmas bajuszokkal, muskétákkal, botokkal és modern szemüvegekkel egészültek ki, egy egészen szürreális képet vetítve elénk. A különleges modellcsapat – amely jórészt nem divatmodellekből, állt – remek hangulatot teremtett a poénosra vett koreográfiával, amitől még inkább idézőjelessé vált az egész bemutató. A népies vonal, amely az egész bemutatón végig nyomon követhető volt, manapság nem meglepő egy-egy divatbemutatón. Többen gondolják mostanában úgy, hogy a sikerességhez elég egy-két népi motívumot rátenni „bármire” és attól már „aktuális” és eladható lesz. Ezeket a tradicionális motívumokat sokkal inkább védenünk kellene és lassan, erőltetés nélkül újraépíteni.

Ebben az esetben azonban a bemutató népies vonala és az hogy Herczeg Zoltán maga is egy különleges szabású népi mintás pólóban jelent meg biztosra vehető, hogy nem azt a célt szolgálta, hogy zsíros állami megrendeléseket kapjon. Sokkal inkább gondolnánk divattüntetésnek a tradíciók olcsó és kommersz kihasználásával szemben.

ÖSSZEGZÉS

Összességében egy élvezetes, szórakoztató estét töltöttünk az öreg mulatóban. Rendkívül szimpatikus volt, hogy Herczeg Zoltán a bemutató végén személy szerint mutatta be a teljes közreműködő stábot. Azonban az utána, a médiára tett bántó megjegyzései előtt értetlenül álltunk sokadmagunkkal. Főként mert a bemutatóval kapcsolatban az átlag feletti volt a média érdeklődése.

A digitális kiadvány a klaviatúra nyilaival is lapozható.
Belekattintva egész képernyőn is nézhető.

15. szülinapját ünnepli a Herczeg márka. Ennek alkalmából Herczeg Zoltán divattervező egy, a márkát reprezentáló divatbemutatót szervezet a jubileum megünneplésére. A szokás szerint rendhagyó stílusú bemutatónak a Moulin Rouge mulató adott otthont, ami egyébként egy hagyományos divatbemutatóra nem alkalmas helyszín, de itt lehetett tudni, hogy valami szokatlanra számíthatunk.

Képes beszámolónk és írásunk a Herczeg Zoltán jubileumi divatrendezvényéről.

2011. december  19. - Moulin Rouge

AZ ESEMÉNYHEZ KAPCSOLÓDÓ TOVÁBBI TARTALMAK – A BUDAPEST BACKSTAGE AJÁNLÁSÁVAL